Vieni spaudėjai naudoja modernias technologijas ir pakaitintas sultis iškart išpilsto į specialias pakuotes su kraneliais, kiti – ištikimi tradiciniams būdams.

Sulčių spaudykla „Raudonas obuoliukas“ sultis spaudžia dar tik pirmus metus, bet konkurentus pralenkti stengiasi moderniomis technologijomis.

Per 8 valandas ši spaudykla išspaudžia 2000 litrų sulčių. Pasak įmonės direktoriaus Valiaus Matulevičiaus, sulčių spaudimui jie naudoja Vokietijoje ir Austrijoje pagamintus modernius įrengimus.

Kadangi sulčių spaudimo mechanizmai yra labai galingi, panorusiems išsispausti sulčių, reikia atvežti mažiausiai tris maišus obuolių.

Obuolių rūšys gali būti įvairios. Svarbiausia, kad obuoliai nebūtų supuvę ar pernokę.

Žmonės mėgsta sultis spausti iš pepinų veislės obuolių. Vieni labiau mėgsta saldžias sultis, kiti rūgštesnes, tad ir obuolius renkasi atitinkamus“, - pasakojo V. Matulevičius.

Įmonė „Raudonas obuoliukas“ kol kas sultis pilsto tik į 5 litrų pakuotes. Planuoja įsigyti ir 3 bei 10 litrų pakuotes.

5 litrų sulčių pakuotė kainuoja 9 litus. Jeigu pageidaujama, kad ji būtų įdedama į specialią patogią dėžutę, kurioje yra vieta kraneliui išvesti, teks papildomai sumokėti 1 Lt. Į bendrą kainą įskaičiuojama ne tik pakuotė, maišelis, bet ir obuolių nuplovimo, išfiltravimo, pakaitinimo ir išpylimo darbai.

Klientui pageidaujant, sultis galima išpilstyti ir į jo paties atsivežtas talpas.

Kaip teigė V. Matulevičius, jo įmonėje galima spausti ne tik obuolių, bet ir kitų vaisių bei daržovių sultis: morkų, moliūgų, kriaušių.

Kol kas įmonė akcentuoja teikianti tik obuolių spaudimo paslaugas, nes kitų rūšių vaisių ar daržovių spaudimui reikalingi papildomi mechanizmai. Tačiau žmogui panorėjus, sultys spaudžiamos maišant keletą vaisių ar daržovių.

Pasak V. Matulevičiaus, eilės norinčių išsispausti sulčių nesidriekia, bet darbo užtenka. „Pasiskirstome laiką. Žmonės obuolių maišus palieka iš anksto ir atvažiuoja pasiimti vėliau. Dirbame ir savaitgaliais, kad klientams nereikėtų ilgai laukti“, - kalbėjo obuolių sulčių spaudimo veikla neseniai pradėjęs verstis vyriškis.

Saulėtekio gatvėje įrengtoje spaudykloje sultis spaudžiantis Vytautas pasakojo, kad jas specialiais presais spaudžia jau dešimt metų. Vienas litras spaustų obuolių sulčių kainuoja 50 centų.

Vytautas sultis išpilsto į klientų atvežtas talpas. Pasak jo, specialios pakuotės brangiai kainuoja.

Jeigu obuolių sulčių alytiškiai atsigers iki soties, tai kriaušių sulčių šiemet ragauti neteks. Tiek vienas, tiek kitas sulčių spaudėjas tvirtino, kad kriaušių šiais metais nėra.