Kaip rašo dienraštis „Verslo žinios”, ūkininkai klientų neieškojo – morkų augintojus atrado prekybininkai, kuriems reikėjo kokybiškos produkcijos.

Pasak Zofijos Cironkienės, Lietuvos daržovių augintojų asociacijos direktorės, morkų augintojus rusai atrado palyginti neseniai – į prekybos tinklus produkcija pradėta vežti prieš kelis mėnesius.

Tinklai Lietuvos žemdirbius rado patys, parodose ir Maskvos bei Sankt Peterburgo didmeninėse bazėse ieškodami, kas tiekia derlių didmenininkams. Jie sužinojo kontaktų duomenis, atvažiavo į Lietuvą, aplankė ūkius, ištyrė daržoves ir tik tada pradėjo pirkti.

Rusams reikia jau fasuotų morkų, pakuotės turi būti su atitinkamais užrašais ir etiketėmis, tačiau derlius parduodamas brangiau. Lietuviškiems tinklams paprastai reikalingas nefasuotas derlius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)