Lankydamasis Mogiliavo srityje, Aleksandras Lukašenka pareikalavo užtikrinti kokybišką derliaus nuėmimą.

Prezidentas pažymėjo, jog šiais metais užaugo puikūs kviečiai, kuriuos reikia surinkti tiki paskutinio grūdo – esą proceso kokybe pasirūpins kontrolę vykdančios institucijos, skelbia newsru.com. Ir priminė, kas už nekokybišką darbą grės liūdnos pasekmės.

„Turėkite omenyje, jog šiais metais derliaus nuėmimas bus kaip niekada „karingas“. Užaugo puikūs kviečiai - juos reikia surinkti iki paskutinio grūdo“, - Baltarusijos prezidentą cituoja naujienų agentūra BELTA.

A.Lukašenka valdininkams dar kartą priminė ir apie įsakmų reikalavimą pasirūpinti pakankamu kiaulienos kiekiu – tai reiškia, jog kiaulienos turi būti tiek, kiek šios mėsos buvo iki 2013 metais užklupusio afrikinio kiaulių maro.

Baltarusijos vadovas taip pat domėjosi, kaip dirba mėsos gamyklos, koks jų našumas. A. Lukašenka nurodė svarstyti galimybę, esant reikalui, iš užsienio įsivežti sūrio. Be to, šalies vadovas liepė skubiai spręsti kai kurių bendrovių nuosavybės formos pakeitimo klausimus, ir taip prisidėti prie kiaulininkystės vystymo regione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (302)