Ir štai rezultatas: Rytų kaimynams atsisakius lietuviškos kiaulienos, sumažės didžiųjų skerdyklų darbų apimtys, o Pauliukų ŽŪB kiaules skerdžia nuosavoje ir parduoda mėsą visiems pageidaujantiems.

Galimybių visų kiaulių savo skerdykloje paskersti žemdirbiai tikrai neturi, nes Pauliukų tvartuose šiuo metu yra laikoma apie 10 tūkst. riestauodegių.

- Kasdien savo skerdykloje skerdžiame tik pagal poreikį. Mėsą realizuojame savo parduotuvėje, tiekiame bendrovei priklausančiai kavinei–barui, skerdžiame pagal individualius vietos gyventojų ir kitų besikreipiančiųjų pageidavimus, - teigė Pauliukų ŽŪB vadovas Andrejus Štombergas, pridurdamas, kad, kaip ir anksčiau, didelę dalį ūkyje užaugintų kiaulių parduoda didžiosioms Lietuvos skerdykloms.

Bendrovės vadovas neatmetė galimybės, jog ateityje ūkiui reikės imtis ir mėsos perdirbimo, įvairių gaminių gamybos.

- Viskas turi ateiti savo laiku, nes gyvenimas juda į priekį. Esu prieš staigias permainas gamyboje, gal net dar daugiau, manau, kad jos yra neįmanomos, - savo poziciją dėstė A. Štombergas.

Pauliukuose lankęsis Jonavos rajono savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vedėjas Jonas Marčiukaitis palankiai įvertino bendrovės žingsnį įsirengiant skerdyklą.

- Nauja skerdykla – tai naujos darbo vietos, be to, kaip veterinarijos specialistas galiu pasakyti, kad čia viskas puikiai įrengta, - kalbėjo J. Marčiukaitis.

Jonas Marčiukaitis ir Andrejus Štombergas
Įdomi detalė: maždaug prieš 10 metų to paties J. Marčiukaičio vadovaujama Jonavos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždarė čia veikusią skerdyklą. Komentuodamas šį faktą dabartinis Žemės ūkio skyriaus vadovas teigė, kad anksčiau buvo tokia valstybės politika – stengtasi sunaikinti smulkiąsias skerdyklas ir visus gyvulius nukreipti stambiesiems mėsos perdirbėjams.

Pauliukų ŽŪB šiuo metu dirba apie 120 žmonių. „Dorų, darbščių darbuotoju mums visada trūksta. Štai atidarėme skerdyklą – iškart galvojame, kas joje dirbs, o jei mėsą imsimės perdirbti, vėl reikės naujų kvalifikuotų specialistų. Tik iš kur jų paimti?“ - klausė A. Štombergas.

Patyręs bendrovės vadovas sakė, kad paskutiniųjų metų pokyčiai Pauliukuose yra akivaizdūs. Darbo našumas labai išaugo. Palyginti su ankstesniu laikotarpiu, šiuo metu ūkyje yra laikoma gerokai daugiau įvairių galvijų, kiaulių, o juos prižiūri tiek pat ar gal net ir mažiau darbuotojų negu anksčiau.

- Žinoma, norėdami gauti didesnių pajamų, privalome siekti šiuolaikinių gamybos technologijų, aukštesnės darbuotojų kvalifikacijos, o tam nuolat būtinos investicijos, - kalbėjo A. Štombergas, išreikšdamas įsitikinimą, kad Pauliukai visada prisitaikys prie bet kokios ekonominės situacijos ir sėkmingai gyvuos. Dėl Rusijos embargo Lietuva, neabejoja vadovas, turės didelių rūpesčių.