Venesuela palaiko nuolatinį ryšį su Saudo Arabija bei Iranu, pabrėžė ministras.

„Jeigu nepasieksime susitarimo, būsime įtraukti į kainų karą, per kurį naftos kainos gali smukti žemiau 20 dolerių už barelį ribos“, – sakė jis.

Tuo tarpu Irano naftos ministras Bijanas Namdaras Zanganehas pareiškė atvykęs į Tarptautinį energetikos forumą Alžyre tik pasikeisti nuomonėmis, praneša „Bloomberg“.

„Mes neplanuojame nieko nuspręsti per ateinančias dvi dienas“, – sakė B. N. Zanganė. – „Atvykome dalyvauti Tarptautiniame energetikos forume ir neoficialiai pasikalbėti bei apsikeisti nuomonėmis OPEC susitikime. Daugiau nieko“.

Irako naftos ministras neatmetė galimybės prisijungti prie susitarimo dėl gavybos įšaldymo. „Viskas įmanoma OPEC ir jos narių labui“, – sakė šalies naftos ministras Jabaras al-Luaibi. Naftą eksportuojančių šalių organizacija (OPEC) svarstys gavybos įšaldymo sąlygas per rugsėjo 28 d. vyksiantį susitikimą, pridūrė jis.

Antradienį 12.20 val. Lietuvos laiku „Brent“ naftos ateities sandorių kaina Londono biržoje ICE buvo 1,44 proc. mažesnė nei ankstesnės sesijos metu ir siekė 47,24 dolerio už barelį.

Rugsėjo 23 d. šaltiniai skelbė, esą Saudo Arabija yra pasirengusi mažinti naftos gavybos apimtis, su sąlyga, jeigu Iranas sutiks įšaldyti savo gavybos lygį. Iki tol skelbta, kad Karalystė padidino gavybos apimtis iki rekordinių aukštumų, 10,67 mln. barelių per parą.

Iranas ženkliai padidino gavybą pirmaisiais 2016 metų mėnesiais, kai buvo atšauktas ES ir JAV paskelbtas naftos embargas. Teheranas tikisi susigrąžinti per tą laiką prarastas pardavimų rinkas Europoje ir Azijoje.

Neoficialusis OPEC narių susitikimas vyks rugsėjo 28 dieną Alžyre. Manoma, kad šiame susitikime bus svarstomas klausimas dėl naftos gavybos apribojimo.