Valstybės kontrolierius įsitikinęs, kad energetikos sritis neatsiejama nuo bendro šalies ūkio vystymo ir gali turėti įtakos įvairių prekių ir paslaugų kainoms.

"Bet kokie sprendimai plėtoti naujus energetikos infrastruktūros projektus, plėsti ar modernizuoti esamus pajėgumus neišvengiamai paveiks energetinių išteklių - elektros energijos, gamtinių dujų, šilumos - kainas, kurios turi įtakos visų vartojimo paslaugų ir prekių kainoms", - teigė A. Dulkys.

Aukščiausios audito institucijos vadovas informavo energetikos ministrą apie šių metų pirmoje pusėje suplanuotą sisteminį energijos vartojimo efektyvumo auditą.

Juo bus vertinama ne tik viešųjų pastatų renovacija, už kurią tiesiogiai atsakinga Energetikos ministerija, bet ir tai, kaip siekiama bendrų efektyvumo tikslų. Pasak valstybės kontrolieriaus, pasiekti užsibrėžtus tikslus padėtų bendras Energetikos, Aplinkos ir Susisiekimo ministerijų darbas.

Susitikime taip pat aptartos ankstesnių auditų rekomendacijos ir jų įgyvendinimo klausimai. Diskutuota apie situaciją, kai po 2020 metų baigsis Ignalinos atominės elektrinės eksploatavimo nutraukimo finansavimas, kalbėta apie elektros energetikos sektoriaus pertvarką, Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos veiklos efektyvumą ir kita.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)