"Sumanymas steigti bendrą įmonę su "Lukoil" vienareikšmiškai pristabdytas. Procesas net nebuvo pradėtas, todėl "Total" veiklai tai niekaip neatsilieps", - pareiškė "The Financial Times" "Total" generalinis direktorius Christophe de Margerie.

"Lukoil" atstovas informacijos apie "Total" atsisakymą steigti bendrą įmonę kol kas nepatvirtino.

"Total" vadovas pastebėjo, kad jo įmonė ir toliau dalyvaus vykdant projektą "Jamal".

2014 m. gegužę Peterburge vykstančiame tarptautiniame ekonomikos forume "Lukoil" prezidentas Vagitas Alekperovas ir C. de Margerie pasirašė susitarimą dėl įmonių bendradarbiavimo žaliavos žvalgybos projekte sąlygų. Siekiant išvalgyti ir eksploatuoti sunkiai išgaunamas žaliavas Chantų-Mansių autonominėje apygardoje, ketinta įsteigti bendrą įmonę, kurios 51 proc. akcijų priklausytų bendrovei "Lukoil", o 49 proc. - bendrovei "Total". Planuota per dvejus metus bendromis pastangomis investuoti į geologinės žvalgybos darbus 120-150 mln. JAV dolerių.

Rugsėjo 12 d. JAV ir ES valdžia išplėtė sankcijų sąrašą Rusijos atžvilgiu, jos taikomos tokioms naftos ir dujų įmonėms kaip "Gazprom", "Lukoil", "Transneft", "Gazpromneft" ir "Surgutneftegaz". Šioms bendrovėms apribotas ne tik priėjimas prie lėšų, bet ir technologijų bei įrangos, būtinos darbams Arkties regione, giliavandenio gręžimo darbams ir skalūnų naftos gavybai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją