Po neformalaus susitikimo su Baltarusijos premjeru Sergejumi Sidorskiu Nesvyžiuje A.Kubilius pabrėžė, kad Lietuvos Vyriausybės dabar planuojamo terminalo pajėgumas būtų iki 3 mlrd. kubinių metrų per metus, o Baltarusijai reikėtų maždaug tris kartus pajėgesnio terminalo - nuo 8 iki 10 mlrd.

Ministro pirmininko teigimu, preliminarios ekspertų išvados dėl projektų, kuriomis siekiama mažinti energetinę priklausomybę nuo Rusijos, turėtų būti aiškios lapkričio mėnesį.

"Baltarusija interesą ir toliau demonstruoja. Pakartojau, kad mes matome galimybę vienu metu plėtoti du lygiagrečius projektus, jie vėliau galėtų ir apsijungti", - telefonu iš Nesvyžiaus po susitikimo su S.Sidorskiu BNS sakė A.Kubilius.

Anot premjero, Lietuvos vyriausybė sprendimą dėl mažesnio terminalo priėmė nenorėdama, kad bendrų planų su Baltarusija realizavimas stabdytų Lietuvos planus, tačiau sakė, kad idėja bendradarbiauti su Baltarusija tikrai neatmetama.

"Suvokiame Baltarusijos poreikį ir esame pasiruošę padėti", - sakė A.Kubilius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją