Konkurencijos taryba pranešė, kad siekiant sumažinti išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį ir modernizuoti šalies elektros gamybą, investicijos į įrenginių modernizavimą būtų finansuojamos, išduodant nemokamus taršos leidimus. Investicijos turės atitikti nustatytus kriterijus.

Aplinkos ministerijos Klimato kaitos politikos skyriaus vyriausiasis specialistas Vaidotas Kisielius BNS teigė, kad tokiu būdu teikiama pagalba energetikos bendrovėms, kurios modernizuoja gamybą. Taip skatinamos investicijos, nes neinvestuojant tas lėšas vis vien tektų panaudoti apyvartiniams taršos leidimams įsigyti.

„Taip padedama ne grynaisiais pinigais, o taršos leidimais. Bendrovės investuoja ir gerina aplinkosaugos reikalavimus, už tai gauna nemokamai taršos leidimus“, - BNS sakė V.Kisielius.

Pasak jo, investicijų planus teikė ir valstybės pagalbą nemokamų ATL forma šiais metais gaus „Lietuvos energijos“ grupė, bendrovės „Kauno energija“, „Klaipėdos energija“, Kauno termofikacijos elektrinė, „Dalkia“ grupės įmonės, „Šiaulių energija“ ir „Utenos šilumos tinklai“.

Šis sprendimas kol kas nėra paviešintas internete, kadangi EK laukia Lietuvos patvirtinimo, kad sprendime nėra konfidencialios įmonių informacijos. Liepos 29-ąją EK Konkurencijos generalinio direktorato tinklalapyje numatomame paviešinti sprendime bus informacija apie įmonių investicijas, jų dydį, nemokamai suteikiamų ATL kiekiai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)