„Turint omenyje tą trumpą laiką, likusį iki termino, ir virtinę klausimų, kuriuos reikėjo aptarti ir išspręsti, neįmanoma pasiekti galutinio ir visapusio susitarimo iki lapkričio 24-osios“, – Vienoje sakė Irano derybininkų komandos narys, kurį citavo ISNA.

„Derybų pratęsimo klausimas yra galima svarstyti galimybė ir mes pradėsime ją aptarinėti, jei iki sekmadienio vakaro nebus pasiektas susitarimas“, – sakė tas derybininkų komandos narys, kurio pavardės ISNA nenurodė.

Jungtinės Valstijos, Didžioji Britanija, Prancūzija, Vokietija, Rusija ir Kinija paskutinį derybų su Iranu ratą pradėjo antradienį, siekdamos pakto, pagal kurį Teheranas apribotų savo branduolinę veiklą mainais į ekonomiką smarkiai veikiančių sankcijų panaikinimą.

Iranas atmeta Vakarų įtarimus, kad siekia įsigyti pajėgumus pasigaminti atominę bombą.

Deryboms Vienoje artimi Irano ir Vakarų diplomatai „Reuters“ sakė, kad abi derybų šalys tebėra aklavietėje dėl svarbių klausimų: Irano pajėgumų sodrinti uraną ir sankcijų panaikinimo.

Buvo cituojami minėto Irano pareigūno žodžiai, kad šalys „bandė pasiekti gairių susitarimą tokiais svarbiais klausimais kaip ... centrifugų skaičius, sodrinimo pajėgumai ir sankcijų panaikinimo laikas“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)