„Tie, kurie gamina už mažiausią kainą, galės pretenduoti ir pagaminti numatytą elektros kiekį”, – paaiškino energetikos viceministras Kęstutis Žilėnas. Kaip pavyzdį jis paminėjo naujutėlę Panevėžio termofikacinę elektrinę.

Tačiau ją valdančios bendrovės „Panevėžio energija” atstovai gūžčioja pečiais.

„Mūsų naudingumo koeficientas iš tiesų – vienas didžiausių Lietuvoje. Tačiau sunku pasakyti, kaip tie konkursai bus rengiami. Juk dujas reikia užsakyti iš anksto. O kas bus, jeigu vėliau pralaimėsi konkursą?” – klausė „Panevėžio energijos” technikos direktorius Petras Diksa.

Kaip tik dabar užsakomos dujos kitiems metams. Mat jau žinoma, kiek 2013-aisiais elektrinė galės parduoti remiamos elektros. Tačiau jei kvota būtų nežinoma, neaišku, kaip reikėtų tartis su „Lietuvos dujomis”.

„Pati idėja skelbti konkursus lietuviškai energijai supirkti nėra bloga, nes tai skatintų konkurenciją. Bet nei su elektros gamintojais, nei su energetikais nebuvo net tariamasi”, – stebėjosi Lietuvos elektros energijos gamintojų asociacijos prezidentas Algimantas Zaremba.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)