„Koncesijos komisija pritarė pagrindinėms koncesijos sutarties nuostatoms. Kitą savaitę, aš tikiu, Vyriausybei pasitarime ir posėdyje pritarus, tas pagrindines nuostatas toliau bus galima su strateginiu investuoju pasirašyti artimiausiu metu. Kitos sutartys su regioniniais partneriais yra derinamos, mūsų siūlomi tempai labai dideli, mes norime tokiais tempais ir toliau dirbti. (...) Šiemet turi būti susitarimas dėl pagrindinių nuostatų“, - penktadienį po Visagino AE komisijos posėdžio Vyriausybėje žurnalistams sakė A. Kubilius.

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas sako negalįs komentuoti pagrindinių nuostatų, dėl kurių turi būti pasirašyta sutartis.

„Nuostatos yra sutartos su strateginiu investuotoju (...), tačiau tų nuostatų mes kol kas neatskleidžiame. Atskleisime Koncesijos sutartį, kai tik ji bus parengta teikti Seimui“, - kalbėjo A. Sekmokas, pasak kurio, tai turėtų būti padaryta pavasarį.

Dalyvaujant strateginiam investuotojui - japonų bendrovei „Hitachi-GE Nuclear Energy“- bei regioniniams partneriams – Latvijos ir Estijos energetikos kompanijoms regioninė atominė elektrinė Visagine turėtų būti pastatyta iki 2020 metų. Skaičiuojama, kad VAE statybos kainuos per 17 mlrd. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją