Naujas kvietimas – antrąjį ketvirtį

„Atsižvelgiant į smarkiai išaugusį saulės elektrinių populiarumą ir gyventojų poreikius, artimiausias kvietimas fizinių asmenų saulės elektrinėms (ant stogo ar sklype) ankstinamas ir bus skelbiamas jau antrą ketvirtį (kvietimo sąlygų aprašas dar derinamas). Planuojama kvietimo suma – apie 40 mln. eurų“, – sako Energetikos ministerija. 

Iš viso fizinių asmenų saulės elektrinėms suplanuota šiemet skirti 85 mln. eurų (8 ir 12 mln. eurų kvietimai jau paskelbti). Būsimame kvietime išliks skirstymas į Sostinės bei Vidurio ir Vakarų Lietuvos regionus išliks. Parama bus skirta tiek naujoms elektrinėms, tiek ir esamoms išplėsti.

„Skirstymas geografiškai išliks – tam, kad parama skirstytųsi tolygiai geografiškai ir pasiektų kuo didesnę gyventojų dalį. Taip pat išliks parama ir jau turimų elektrinių galios didinimui“, – komentuoja Energetikos ministerija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)