Pasak A.Butkevičiaus, buvusi Vyriausybė „labai stebuklingai ar netikėtai“ perdavė bendrovės Visagino atominė elektrinė ir jos valdomų „Lietuvos energijos“ ir „Lesto“ akcijų paketus.

Algirdas Butkevičius
„Ponas Sekmokas (buvęs energetikos ministras Arvydas Sekmokas - BNS) spalio mėnesį teisiniais aktais perdavė labai stebuklingai ar netikėtai, aš nesupratau, kodėl Vyriausybė taip aplaidžiai žiūrėjo, „Lietuvos energijai“ priklausančias įmones - „Lesto“, „Lietuvos energijos gamyba“ („Lietuvos energijos“ pertvarkai laikinai įsteigta įmonė buvo išregistruota 2011 metais - BNS), VAE Ūkio ministerijai. Kada ministrė (ūkio ministrė Birutė Vėsaitė - BNS) pradėjo dirbti, ji akivaizdžiai pamatė, kad jos Ūkio ministerijai yra deleguotos tokios funkcijos“, - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Nuo pernai rugsėjo pabaigos Energetikos ministerija perdavė Ūkio ministerijai valdyti Visagino atominę elektrinę, kuriai priklauso „Lietuvos energijos“ ir „Lesto“ akcijos. Akcijos buvo perduotos, esą įgyvendinant ES trečiojo energetikos paketo reikalavimus ir atskiriant įmonių kontrolę. „Litgrid“ valdymas liko Energetikos ministerijoje.

VAE buvo įsteigta įgyvendinti naujos atominės elektrinės projektą - pastarojo likimas po pernai spalį įvykusio referendumo kol kas neaiškus.

Premjeras apie B.Vėsaitę: ji žino, kokiai ministerijai vadovauja

Tame pačiame interviu jis pabrėžė, kad ūkio ministrė B. Vėsaitė žino, kokiai ministerijai vadovauja. Kritikuojantiems ją reikėtų pasidomėti, kokios jai šiuo metu yra pavestos funkcijos, ragina Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Birutė Vėsaitė
„Ji elgėsi visiškai teisingai ir informavo, kad tai yra jai priskirtos įmonės ir ji turi imtis tam tikrų veiksmų, nes šitas sektorius yra labiausiai apleistas Lietuvoje. Tuomet ji pradėta kaltinti, kad netgi nežino, kokios jai yra deleguotos funkcijos, - tai visiška netiesa. Manau, pirmiausiai reikėtų plačiau žinoti, kokios yra Ūkio ministerijos funkcijos šiuo metu. Ji kalbėjo pagal jai pavestas funkcijas ir ji buvo teisi, bet visuomenėje buvo suformuota nuomonė, neva ji nesupranta, kokiai ministerijai vadovauja. Tai yra negarbinga ir nesąžininga“, -  interviu „Žinių radijui“ sakė premjeras.

A. Butkevičius taip pat teigė esąs nusivylęs kai kurių žurnalistų elgesiu formuojant visuomenės akyse neigiamą nuomonę apie jo komandos narę. „Mes turime jausti atsakomybę, nesvarbu, kas esi, ar žurnalistas, ar Ministras Pirmininkas, ar ministras, ar valytoja, - kiekvienas turime atlikti savo pareigą kiek įmanoma sąžiningiau“, - pažymėjo A. Butkevičius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)