„Australija ir jos pagrindiniai miestai gyvena naujų metų sutikimu. Sidnėjaus uoste, prie operos ir tilto bei visur aplink, bus galima matyti fejerverkus. Planuoja būti apie 1 mln. žmonių, o vietas stebėjimui jie užsiima prieš dvi dienas“, – likus vos kelioms valandoms iki Naujųjų metų pasakojo Ž. Grigaitis.

Pasak jo, fejerverkams nepagailėta didžiulių sumų bei žadamas įspūdingas reginys.

„Melburne fejerverkai bus rodomi iš 4 vietų ir bus matomi praktiškai iš visur, kur tik gali matyti centrinę miesto dalį. Čia bus apie 800 tūkst. žmonių. Dėl nepavykusio kalėdinio teroristinio akto visur bus sustiprintos policijos pajėgos. Melburne įdiegta nauja sekimo ir informavimo sistema už 24 milijonus dolerių.

Fejerverkams Melburne bus išleista apie 450 tūkst. dolerių ir, sakoma, kad tai bus nepakartojama. Sidnėjus irgi turėtų nenusileisti, nes šis miestas laikomas Australijos rinkodaros ir turistinės traukos centru.

Australai švenčia būdami lauke ar paplūdimyje, linksminasi iki ryto. Oras – nuostabus, todėl ir šventimas toks pats. Po alinančių karščių dabar temperatūra „normali“ – apie 26 laipsniai šilumos“, – pasakojo Ž. Grigaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)