„Kai girti policininkai pražudo vaikus, kai iš šulinių traukiami naujagimiai, kai Lietuva puikuojasi daugiausia išgeriančių valstybių trejetuke – apsiputoję politikai staugia, kad reikia riboti alkoholio prieinamumą ir t.t.

Kai prekybos tinklai įveda apribojimus perkantiems, tie patys GAIDŽIAI rėkia apie sąmokslą, nepagarbą žmogaus teisėms, konstituciją. Mes Lietuvoje visi turime giminių ar pažįstamų, kenčiančių nuo priklausomybės alkoholiui, arba patys tokie esame. Todėl atmetę emocijas ir nuoskaudas suprantame, kokia tai klastinga liga.

Stanislavas Stavickis-Stano
Nuo to kentės didesnioji visuomenės dalis. Ir aš asmeniškai, ir daugelis Jūsų. Bet jau geriau 1000 kartų parodysiu savo dokumentą, jei tai sugadins „pachmelą“ nors vienam turinčiam priklausomybę.

Sąmoningesni anksčiau ar vėliau suranda jėgų kovai ir gyvena amžiname pralaimėjimų ir pergalių cikle. Silpnesni niekada neatsigręžia veidu į savo problemą ir, deja, tokių labai daug. Jiems reikia pagalbos. Ir kaip gražiai beskambėtų kalbos apie laisvą valią, sąmoningumą, pasirinkimą – pirmas žingsnis yra apriboti prieinamumą. Sukelti maksimaliai daug problemų norintiems įsigyti. Mažinti pardavimo valandas, reikalauti dokumento, naikinti reklamą, didinti akcizus.

Nuo to kentės didesnioji visuomenės dalis. Ir aš asmeniškai, ir daugelis Jūsų. Bet jau geriau 1000 kartų parodysiu savo dokumentą, jei tai sugadins „pachmelą“ nors vienam turinčiam priklausomybę. Nes tik tada, bent trumpam išssiblaivęs, tas žmogus turės galimybę kažką pakeisti.

Aš nepamirštu, kad kalba eina ne apie kelis žmones, o apie kelis šimtus tūkstančių žmonių, mano kaimynių, draugų, giminių. Nereikia dabar išvedžiojimų apie tai, kad „Ir taip suras, kur įsigyti“, „Ką čia tas prekybininkų susitarimas keičia“ ir panašiai. Aš dirbau su benamiais, turėjau subūręs chorą. Daug laiko praleidome kartu ir dauguma tų žmonių buvo su priklausomybėmis. Net ir jie patvirtins, kad pirmas žingsnis – tiesiog atimti iš rankų butelį“, – įsitikinęs Stano.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)