Išvaizdos niekada nesureikšmino

Žvelgiant į šią žavią veiklią moterį sunku nepastebėti jos spinduliuojamo žavesio. O draugai ir pažįstami vieningai sutaria, kad dabar ji tapo dar charizmatiškesnė ir moteriškesnė.

Daug metų modeliu dirbusi Jurgita iki šiol gali pasigirti tobula figūra. Jauna moteris sako, kad ji niekada nesureikšmino savo išvaizdos ir dėl jos nekompleksuodavo.

„Bent jau nepamenu, kad taip būtų buvę, – juokiasi ji. – Savo išvaizdos niekada nesureikšminau. Ir dabar jai dėmesio skiriu tikrai labai mažai. Kadangi sportas ir sveika gyvensena yra mano gyvenimo būdas, papildomų pastangų įdėti visai nereikia. Kartais apsilankau grožio salone, mėgstu mezoterapiją. Bet tikrai nepanikuoju, kad senstu ir man reikia kažką daryti“.
Jurgita Kiguolė

Tiesa, prieš daugelį metų Jurgita iš modelių agentūros sulaukė pastabos, kad ji yra per žema modelio darbui (Jurgitos ūgis yra 172 centimetrai, – DELFI). Netrukus ji su sutuoktiniu U. Kiguoliu įkūrė savo modelių agentūrą. Jurgita pabrėžia, kad tam neturėjo įtakos tariami kompleksai ar nepasitenkinimai. Tiesiog jos vadovaujamoje agentūroje durys buvo atviros įvairaus ūgio panelėms.

„Mes neskirstome mergaičių į modelius ar fotomodelius. Turime mergaičių ir 168 centimetrų ūgio, kurios sėkmingai dirba modelio darbą. Ne visada ūgis lemia karjeros aukštumas. Žinoma, dirbti užsienyje vykstančiose mados savaitėse pasiūlymų turbūt nebus. Bet modelio darbas reklamose, žurnaluose tikrai įmanomas. Ūgis fotomodeliui nėra toks jau svarbus“, – pabrėžia daug metų modelių agentūrai sėkmingai vadovaujanti Jurgita.
Jurgita Kiguolė

Keičiasi reikalavimai

Pastaruoju metu keičiasi dailiosios lyties atstovių grožio ir seksualumo samprata. Pirmenybė vis dažniau teikiama moteriškoms linijoms, riestiems užpakaliukams ir iškilioms krūtinėms. Ar modelio profesijai tokie Amerikos diktuojami grožio standartai turi įtakos?

„Užsienio agentūrų reikalavimai modeliams tikrai keičiasi, bet kol kas labai nežymiai. Ir pagrindinis reikalavimas vis tiek išlieka liesumas“, – pastebi ji.
Jurgita Kiguolė

Pasak pašnekovės, modelio profesija iki šiol išlieka itin populiari jaunų merginų tarpe. Jei seniau agentūroms tekdavo jas įkalbinėti, kviesti ateiti, su tėvais daug diskutuoti, dabar tai daryti tenka vis rečiau.

„Dabar dažnai sulaukiame merginų vizitų netgi ne atrankų metu. Keičiasi požiūris į šią profesiją. Dabar mažiau ieškome ir daugiau randame. Nes visos savo karjerą planuoja pačios, savarankiškai imasi iniciatyvos“, – pasakoja J. Kiguolė, prieš keletą su buvusiu vyru sėkmingai įkūrusi modelių agentūrą.

Darbiniais reikalais bendrauja mažai

Su buvusiu sutuoktiniu U. Kiguoliu Jurgita sakė darbiniais reikalais bendraujanti minimaliai.

„Bet net ir kai buvome susituokę, Ugnius nelabai kišdavosi. Tiesiog kur reikėdavo ranką pridėdavo. Mes su juo sutariame, bendraujame normaliai, nekyla dėl to bėdų. Juo labiau, kad ir tų sąlyčio taškų vis mažiau lieka darbuose“, – pasakojo ji.

Ar būti vieniša mama yra sunku? Juk ant vienos pečių gula ir šeimos rūpesčiai, ir asmeninį gyvenimą su karjera reikia suderinti, ir savirealizacijai laiko surasti.

„Tikrai nėra labai lengva viską suderinti, bet nėra ir neįmanoma. Labai stengiuosi. Dabar yra labai geras laikas, dėl sūnaus nekyla didelių problemų. Jis jau savarankiškas, mums viskas puikiai sekasi“, – džiaugėsi J. Kiguolė.
Jurgita Kiguolė su sūnumi

Vienišos mamos statusas moters nebaugina. Ir dėmesį demonstruojantys gerbėjams, sako, nedomina. Dar ne laikas.

„Dabar apie tai net negalvoju. Tikrai neturiu tam laiko, esu labai užimta. Dar per anksti. Be to, vienai būti nėra taip jau blogai“, – tikina Jurgita.

Neseniai moteris grįžo iš atostogų Airijoje. „Tai buvo pačios geriausios atostogos pas mamą, kai tavimi pasirūpina, išmyluoja, skaniai pamaitina“, – juokiasi ji.

Ar negalvoja veikli moteris apie emigraciją? „Tikrai ne. Myliu Lietuvą ir vaikui tą meilę visada stengiuosi skiepyti. Tai neišeitis. Galima čia gyventi. Ir gerai gyventi. Nebūtina niekur bėgti“, – pabrėžia J. Kiguolė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (284)