Žinią apie nėštumą DELFI patvirtino pati Erika teigdama, kad tikrai nebėra ko slapstytis. Tiesa, dar visai neseniai TV eteryje ji apie motinystę kalbėjo visai kitaip, dabar tos jos ištartos frazės apie nenorą susilaukti vaikų pačiai kelia šypseną: „Tu planuoji, o Dievas juokiasi!“

Pirmagimės mergytės verslininkė turėtų susilaukti jau šią vasarą. Tai - netikėtas posūkis.

„Niekada nesakau niekada, niekada nesakau, kad neateis ta diena ir nepajausiu to motiniško instinkto, bet per 35-erius metus man nebuvo tokio noro“, – TV eteryje sakė E. Purauskytė.

Verslininkė neseniai į žiniasklaidos akiratį pateko ir po savo, greičiausiai, nelabai apgalvotų pasisakymų apie stambesnio kūno sudėjimo paauglę, bandančią patekti ant „Mados infekcijos“ podiumo. Tuomet ji apkūnumą palygino su nesiprausimu. Vėliau bandė šią situaciją ištaisyti socialiniuose tinkluose paskelbdama, jog pati anksčiau nebuvo liekna ir kad atsiratė 25 kilogramų antsvorio.

Antradienį spaudoje pasirodė ir jos buvusio mylimojo ledo skulptoriaus Mindaugo Tendziagolskio vieši kaltinimai, neva verslininkė neteisėtai viešina jo darbus.

Autorių teisių gynimo organizacija E. Purauskytės vadovaujamai įmonei UABMenai renginiai“ išsiuntė pretenziją, kurioje reikalauja sumokėti 1720,34 eurų (+ 21 proc. PVM) autorinį atlyginimą.

Ne viename interviu E. Purauskytė yra minėjusi, jog ją ir menininką anksčiau siejo meilė.

M. Tendziagolskis įmonėje „Menai renginiai“ dirbo nuo 2013 – ųjų rugsėjo iki 2014 – ųjų gruodžio. Vėliau jo ir E. Purauskytės keliai išsiskyrė. Tuo laikotarpiu žymiausias Lietuvoje ledo skulptūrų kūrėjas sukūrė septynis autorinius darbus. Juos, anot autorių teisių gynimo ekspertų, „Menai renginiai“ ir galėtų reklamuoti, tačiau privalėtų nurodyti tikrąjį darbo atlikėją. Tai padaryta nėra.

Erikos esu prašęs nenaudoti mano darbų nuotraukų savo įmonės reklamoje, bet ji į kalbas nesileidžia. Be to, ne iš vieno kliento esu girdėjęs, jog paskambinę į „Menai renginiai“ ir paprašę mano paslaugų, jie sužino, jog tuo metu sergu, todėl ledo skulptūrą, barą ar kokį kitą kūrinį sukurs kitas asmuo“, - sakė M. Tendziagolskis.

Ledo skulptorius plačiau komentuoti situacijos nepanoro pabrėždamas, kad E. Purauskytė garsėja karštu būdu bei netaktiškais pareiškimais, todėl jis nenorįs sukelti bereikalingos pykčio bangos.

E. Purauskytė DELFI tikino, kad labai saugo savo privatumą ir šiuo metu jo jai labiausiai reikia, tad, patvirinusi žinią apie nėštumą ir išsamiai išdėsčiusi savo poziciją apie jos ir M. Tendzialoskio konfliką, moteris prašė netrikdyti šiuo metu jai itin būtinos ramybės.

E. Purauskytės laiškas DELFI: „Pagal darbo sutartį dirbantis įmonėje už atlygį darbuotojas savo autorines ir turtines teises perduoda įmonei, o įmonė - užsakovams. Toks tad ir skandalas, ir šmeižtas iš nieko. O jei skambinama ir klausiama, ar dirba buvęs darbuotojas, visada maloniai informuojame, kad atleidome jį. Nesąžiningumas ir vagystės mūsų įmonėje netoleruojamos. Mūsų teisininkai gavo prieš kelias valandas pretenziją ir šiandien ruošia atsakymą".

Vėliau verslininkė atsiuntė dar vieną laišką su paaiškinimu: "Kartu su Mindaugu Tendziagolskiu keletą metų kartu dirbome, kurdami unikalius reginius iki įmonės įkūrimo ir jau įkurtoje įmonėje. Tai buvo puikus ir produktyvus laikas, per kurį sukūrėme dešimtis ledo skulptūrų ir kitų ledo gaminių.

Deja, tačiau mūsų keliai su Mindaugu išsiskyrė. Gerbdama jį bei mūsų ankstesnį bendravimą ir bendradarbiavimą nenorėčiau skelbti išsiskyrimo priežasčių ar detalių, nors jos ir atsakytu i daugelį natūraliai kylančių klausimų visuomenei. Tačiau aš toliau vadovauju įmonei, kurioje kartu kūrėme. Todėl, natūralu, demonstruodavome mūsų drauge ir kitų prie ledo projektų dirbusių specialistų sukurtus kūrinius.

Tenka pripažinti, kad nuotraukose ne visada buvo nurodyti prie jų dirbę autoriai ir darbuotojai, tame tarpe ir aš pati, nes to nepraktikuoja nei kolegos Latvijoje, nei Lenkijoje nei kitose šalyse, – bet tai ketinu ištaisyti jau artimiausiu metu, vos tik grįšiu iš savo keliones i Lietuvą ir turėsiu galimybę tai atlikti technologiškai. Apmaudu ir tai, jog Mindaugas dėl to nesikreipė tiesiai į mane, o iš karto pradėjo bendrauti skundų kalba.

Šiuo metu skunde nurodytos nuotraukos nebebus viešinamos kol nesutarsime dėl jų bendraautorystes. Aš ketinu bendradarbiauti su LATGA teikiant jos prašomą informaciją. O ateityje skelbiant autorinius kūrinius bus nurodyti ir prie jų dirbę bendraautoriai.

Mano verslas glaudžiai susijęs su inovatyviomis idėjomis ir kūryba. Pati esu kūrėja, tad labai gerbiu žmonių kūrybinio darbo rezultatus ir neturiu jokių ketinimų ignoruoti autorių teises ar juolab pažeidinėti įstatymus".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (191)