Perka tai, ko reikia artimiesiems

Televizijos, kino ir teatro aktorius Edgar Bechter prisipažįsta, kad svajoja apie kalėdinę likimo dovaną.

„Svajoju Kalėdų rytą išgirsti skambutį, pamatyti nepažįstamą numerį iš kitos šalies ir sužinoti, kad mane atrinko atlikti pagrindinį vaidmenį filme“, - sako jis. Žinomas aktorius atviras – nemėgsta specialių progų, jam patinka dovanoti dovanas tuomet, kai žmonės jų nesitiki. „Dažniausiai renkuosi dovanas paskutinę dieną, stengiuosi „įsigyventi“ į konkretų asmenį ir nupirkti tai, ko jis norėtų, o ne aš. Pavyzdžiui, mačiau, kad senelei suskilo akiniai – puiki proga nupirkti naujus!“, – sako E. Bechter.

Pasak jo, dovanos turi būti praktiškos arba teikti emocijas, pramogas. Pats Edgaras labiausiai mėgsta gauti saldžias dovanas, nes kaip pats sako – saldumynai yra jo „narkotikas“. Paklausus, apie blogiausią gautą dovaną, E. Bechter pabrėžė, kad blogiausia kalėdinė dovana – tai kalėdos be sniego. Taip pat pasikartojančios dovanos.

„Atsimenu, per vienas Kalėdas gavau gal 4 kvepalus. Aišku, ilgam užteko, bet po antro kvepalų flakono sunku buvo suvaidinti nuostabą ir laimę“, – šypsosi aktorius.

Mis Lietuva 2013“ ir televizijos laidų vedėjai Rūtai Mazurevičiūtei pati geriausia dovana – tai jaukus laikas su šeima prie bendro Kūčių stalo. „Dovanų nesureikšminu, dovanoju praktiškas arba tai, apie ką netyčia prasitarė artimieji, ir žinau, kad iki Kalėdų patys nenusipirks, o gavę – nudžiugs.

Ir nors yra posakis, jog „dovanojamam arkliui į dantis nežiūrima“, R. Mazurevičiūtės teigimu, visada smagiau, kai tavo dovana randa vietą žmogaus gyvenime, kuriam ją įteiki. Ją džiugina ir artimų žmonių bei draugų rankdarbiai, ir praktiškos ar tiesiog širdžiai mielos smulkmenos. O pati praktiškas dovanas dovanoja žmonėms tuomet, kai nežino, ko galbūt tikrai norėtų, bet praktiška dovana tikrai bus panaudota.

Vertina daiktus, naudojamus kasdien

Balerina Kristina Tarasevičiūtė nuostabiausias Kalėdas savo gyvenime atšventė gyvendama Kinijoje.

„Kadangi ten ši šventė neegzistuoja, pirmą kartą su bendradarbiais lietuviais pabandėme sukurti sau ir baleto artistams iš kitų šalių tipines lietuviškas Šv. Kūčias. Tai buvo lūžis mano gyvenime, kai supratau, kad dovanos, blizgučiai, eglutės ir filmas „Vienas namuose“ man visai nereikšminga“ – prisiminimais dalijosi pašnekovė.

Kristinos teigimu, per žiemos šventes svarbiausia – artimųjų dėmesys, o pati apie kalėdines dovanas galvoja ištisus metus ir stengiasi įsiklausyti į artimųjų norus, įsiminti, ką jie netyčia lepteli ir prasitaria. „Manau reikia dovanoti žmonėms tai, ko jie norėtų, bet nesiteikia leisti pinigų dėl vienokių ar kitokių priežasčių, tokiu atveju, laiminga šypsena garantuota“, – įsitikinusi K. Tarasevičiūtė.

Kristina atvirauja, kad pati vertina praktiškas dovanas, kurias galima ir panaudoti, ir pasidžiaugti, galbūt net kasdien naudoti. Paklausus, kokią blogiausią dovaną yra gavusi, Kristina nusišypso ir atvirai papasakoja istoriją, kuomet būdama 16-kos metų per Kalėdas iš tėčio gavo mažą akmeninį katinėlį. „Tegu neįsižeidžia mano tėtis, bet aš taip ir nesupratau – nevalgomas, nerašo, su juo nepasidažysi, nesušildys“ – pasakoja Kristina. Kaip geriausią dovaną ji įvardina vaikystėje gautą rankinį laikrodį, netikros odos apyrankę ir kalėdinių giesmių knygutę su pianino klaviatūra. „Aš labai apsidžiaugiau, nes tai buvo mano pirmasis pianinas, pirmoji prabangos prekė“.

„Pinup girls“ dainininkė Simona Nainė prisipažino, kad iki šiol dar nenupirko nei vienos dovanos, tačiau svarbiausia jai – parodytas dėmesys, apkabinimas ir artimieji, esantys šalia, o materialios dovanos taip pat vertinamos, reikalingos ir mielos.

„Man nėra blogų dovanų, aš visomis pasidžiaugiu“, – sakė Simona.

Penkios praktiškos dovanos, kurios tikrai nudžiugins Jūsų artimuosius:

1. Stilingi akiniai (nuo saulės, korekciniai, skaitymo akiniai)
2. Knyga (mėgstamo autoriaus, darbo, įvairių patiekalų)
3. Jūsų kepti skanėstai (pyragai, imbieriniai sausainiai)
4. Šiltas šalikas ar skraistė
5. Dovanų kuponas įsigyti reikalingą prekę.
Todėl artėjant gražiausioms metų šventėms kartais fantazijos visai nereikia, užtenka įsiklausyti į artimųjų poreikius ir nudžiuginti dovana, kuri jiems reikalingiausia šiuo metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)