„Kiekvienais metais ateina magiškas, gerų darbų laikotarpis. Visos susirenkame ir savanoriaujame gražiam tikslui – tam, kad padėtume likimo nuskriaustiems Lietuvoje. Labai džiaugiuosi matydama tiek daug susirinkusiųjų. Tai – jau 14-oji Kalėdų labdaros mugė Lietuvoje. Tikiuosi, kad prisijungsite prie mūsų ir gruodžio 3-ąją – per mugės atidarymą Vilniaus Rotušėje“, – sakė B. Vizgirdienė.

Viena ištikimiausių mugės organizatorių taip pat tikino, jog šįmet laukiama naujovių – štai, prie Rotušės svečius pasitiks išskirtinėmis vaišėmis nešini amerikiečių kareiviai. B. Vizgirdienė neatskleidė, kokiu gardėsiu kareiviai vaišins mugės svečius, tačiau patikino, jog nieko panašaus dar tikrai nesatę ragavę!

„Beje, kareiviai, mano prašymu, jau buvo apsilankę Santariškių onkologinių ligų skyriuje. Vaikai buvo tiesiog sužavėti“, – apie karių indėlį pasakojo B. Vizgirdienė.

B. Vizgirdienės namuose susirinkusios viešnios savo rankomis gamino mielas dovanas, kurias vilniečiai ir miesto svečiai galės įsigyti per mugės atidarymo šventę ir visą mugės veikimo laikotarpį.

Ypatingas dėmesys šiandien buvo skiriamas angeliukams. Jie – tarytum Kalėdų mugės simbolis. Angelai mugėje jau ilgus metus turi savą stendą, tad nenuostabu, kad ir šįkart viešnioms buvo siūloma įvairiais karoliukais ir akmenėliais puošti būtent juos.

Pirmąjį kartą prie Kalėdų labdaros mugės prisijungė ir netikėta viešnia – televizijos laidų vedėja Edita Mildažytė.

„Šiandien susirinko labai malonios moterys, smagiai pasišnekučiavome, gražiai dirbome. Pojūčiai labai mieli, juk mugė turi ilgametes tradicijas, surenka nemažai lėšų, tapo viena iš vilniečių tradicijų“, – popietės įspūdžiais dalijosi garsi moteris.

Kalėdų mugės nuotaikomis jau antrus metus gyvena ir premjero Algirdo Butkevičiaus žmona Janina – šią popietę ji pagamino rankų darbo angelą, nuskrisiantį į Vilniaus Rotušę gruodžio pradžioje. Premjero žmona, paklausta, kodėl prisideda prie pasiruošimo mugei darbų, tikino, kad ją labai žavi labdaros idėjos.

Be paminėtų viešnių renginyje dalyvavo ir Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos ir Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės organizacinio komiteto pirmininkė Ethel Cushing, Japonijos ambasadoriaus žmona Michiko Shigeeda, Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos narė iš Australijos Jan Pierce, Kroatijos ambasadoriaus žmona Andrea Kedmenec, Kinijos ambasadoriaus žmona Gu Yaoqin bei kitos Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės organizatorės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)