Ką tik mados guru vadinamas J.Statkevičius grįžo iš Paryžiaus mados savaitės. Kaip jis pasakojo „Bitės žurnalui“ duotame interviu, vyras ten jau atpažįsta visus veidus, o šiemet į stilingiausių svečių sąrašus pakliuvo moteris, renginiui pasirinkusi jo kurtą suknelę. Galų gale, Juozas Statkevičius teigia, jog Paryžiuje pailsi nuo „to prakeikto lietuviško negatyvo“.

Paklaustas, kaip jaučiasi atsidūręs tarp garsenybių, žinomas vyras sako: „Puikiai! Kaip lygus su lygiais! Aš nekompleksuoju, moku bendrauti, turiu įtakingų pažįstamų. Esu tikras, kad tik nedaugelis iš jų yra sukūrę kostiumus 75 spektakliams, ne kiekvienas surengia kolekcijų pristatymus, kuriuos pažiūri 7 000 žmonių, kuria drabužius prezidentams. Esu girdėjęs, mane ten vadina Baltijos šalių mados karaliumi. Tik niekas nežino, kiek jėgų turėjau įdėti, kad parodyčiau, ką sugebu. Nieko nepadarysi, kartais atrodo, kad mūsų kraštas – tamsus ir laukinis... Paryžiuje per mados savaitę nesu sutikęs jokių lietuviškų mados leidinių atstovų. Gal Lietuvoje mada – tik fikcija?“

J.Statkevičius neslepia pastaruoju metu kuriantis vis daugiau drabužių vyrams.

„Man patinka kurti vyrams – kaip tik vyrams buvo skirta ir mano diplominė kolekcija, kūriau ją Olandijoje. Beje, visi moteriški drabužiai jau išparduoti ir dar kartojami, o vyriški – kybo mados namuose. Vyrai Lietuvoje nedrąsūs – jei kelnių ilgis ne kaip seno seimūno, tai juk gali sakyti, kad – gėjus. Argi ne juokinga manyti, jog kelnių ilgis keičia orientaciją?! Man atrodo, Lietuvos vyrai kol kas tik stovi prie mados vartų“, - sako dizaineris.

J.Statkevičius kritikos negaili ne tik Lietuvos vyrams, bet ir valdžiai. Pasak garsaus dizainerio, jam atsibodo dirbti iki išprotėjimo ir šerti lobstančius politikus.

„Kiekvieno žmogaus gyvenime būna akimirkų, kai norisi į viską spjauti, gulėti, žiūrėti į lubas. Kai atsibosta įnoringos, nesupratingos klientės, nemokūs teatrai, mažas mūsų kaimas, žmonių bukumas. Tačiau viską mesti ir siųsti velniop yra lengviausia, o sąžiningai dirbti, pasiekti aukštumų – be galo sunku. Kai dirbi mylimą darbą, laimė pati tave susiranda. Tai – pats koketiškiausias gyvenimo romanas“, - interviu užbaigia J.Statkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)