"Šis 40 centimetrų ilgio vėrinys tikrai priklausė Marilyn," teigė Tatsuo Inoue, šį perlų vėrinį pagaminusios kompanijos "K.Mikimoto and Co. Ltd." Atstovas, prisipažindamas, kad visuomenė labai susidomėjo būsima paroda.

Vėrinys bus demonstruojamas kompanijos būstinėje Mikimoto Perlų saloje gegužės 3-10 bei rugpjūčio 3-31 dienomis.

Nors įėjimas į parodą kainuos 14 dolerių, tačiau kompanijos vadovas tikisi sulaukti apie 15 000 lankytojų gegužę ir 40 000 smalsuolių rugpjūtį.

Anot kompanijos atstovų, DiMaggio, vienas iš geriausių visų laikų beisbolo žaidėjų, šį 39 perlų vėrinį savo žmonai pirko Tokijuje esančioje Mikimoto parduotuvėje.

Marilyn Monroe nešiojo šį vėrinį net ir po skyrybų su DiMaggio, o savo draugams prisipažindavo: "Šis vėrinys man primena senus gerus laikus." Vėliau kino dievaitė Kalėdų proga padovanojo jį savo draugei Paulai Strasberg.

"Šis vėrinys buvo vienas iš nedaugelio kokybiškų juvelyrinių dirbinių, priklausiusių Marilyn. Visa kita buvo tik kostiumai," rašė Susana laiške, kurį savo reklaminiame skelbime panaudojo k.Mikimoto kompanija.

1998-aisiai Monroe priklausiusį vėrinį įsigijo Mikimoto atstovas JAV. Šiuo metu galima įsigyti ir garsiojo vėrinio kopiją, kuri kainuoja 9 260 dolerių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją