Afroamerikietį D. Teišerskytė pavadino negru ir tikino, kad jis kvepėjo taip pat kaip klozetas. „Kai skridau iš pasaulio parlamentarų kongreso ir kitų šalių parlamentarai skrido kaip priklauso, kaip žmonės, o man teko sėdėti tarp negro ir klozeto, t.y. afroamerikiečio, ir abu jie kvepėjo vienodai. Kitų šalių parlamentarai praeidami klausė manęs, kodėl aš čia sėdžiu, gal man bloga, man buvo gėda už mūsų valstybę“, – vieną savo komandiruotę prisiminė ji.

DELFI paklausta, ar nemano, kad šie žodžiai – įžeidūs, D. Teišerskytė patikino besigailinti ne to, kad juos pasakė, o to, kad tuo metu afroamerikiečiui nedavė į nosį. Netrukus feisbuke pasipylė įžymybių komentarai apie šiuos D. Teišerskytės žodžius.

Jurgis Didžiulis savo paskyroje teigė, kad Lietuvoje toks rasistinis išsireiškimas jo nebestebina: „EPIC! Įdomu kada suvoks, kad bičas smirdėjo ne dėl odos pigmentacijos, o dėl to, kad tiesiog girtas buvo. Lietuvoje toks rasistinis išsireiškimas nelabai nustebina. Toks jausmas, kad ji smirdančių girtuoklių pas mus niekada nemačiusi. Nustebino šleivos logikos bei neapykantos kombinacija, parodanti toleranciją „pijokams“ bet ne kitos odos spalvos žmonėms.“

Jurgis Didžiulis

Erica Jennings-Didžiulis taip pat išdėstė savo nuomonę: „Neįtikėtinai rasistininiai ir ksenofobiški pastebėjimai iš parlamentarės. Labai liūdna“.

Erica Jennings-Didžiulis

Kūrybininkė Rimantė Kulvinskytė pasidalijo nuotrauka su D. Teišerskytės atvaizdu: „Ponia susigriebė „negrą" pataisyti į „afroamerikietį“, nors iš tiesų norėjo pasitaisyti kitur...“

Rimantė Kulvinskytė

Makiažo studijos įkūrėja Karolina Taraškevič taip pat nepraleido progos pareikšti savo nuomonės: „Liberalai. Gal ir ne į temą, bet šiaip prisiminiau kai prieš man pradedant savo profesinę veiklą - buvo pasiūlymų iš draugų pusės pasikeisti savo pavardės (Taraškevič) galūnę į „-iūtė“, kad tas „kelias“ būtų lengvesnis. O man č, cz ar -iūtė, juoda, geltona ar balta – nesvarbu“.

Karolina Taraškevič

Gytis Ivanauskas šį įvykį palygino su „X faktoriumi“: „Būna, pavyzdžiui, „X faktoriuje“, kad dalyvis gauna 3 arba 4 NE... Teišerskytė turi kokį 1 000 000 NE!!! O dar kiek iš visų kitų turės NE!!! Apsaugok, viešpatie! Sakytum gaila babcės, nu bet kad NE!“.

Gytis Ivanauskas

Dizaineris Aleksandras Pogrebnojus nevengė pasišaipyti: „Didžioji Nosis prieš rinkimus super jautri pasidarė... Nors vakar buvau pasivaikščioti senamiestyje ir dažnas bromas po savaitgalio taip gerai kvepėjo, kad pagal mūsų gerbiamos seimo narės logiką turbūt Vilniuje jau seniai bent kelios gentys iš Afrikos gyvena... Ruoškis, Victor Diawara, eisiu tavęs iš ankstaus ryto į „Loftą“ uostyti arba gal kartu į seimą nueinam, kad ekspertė nustatytų, kieno kvapas skalsesnis... Tame pastate, matosi, ne tik viską žino, bet iš tolo pagal kvapą arijų rasę atskiria.“

Aleksandras Pogrebnojus

Televizijos laidų vedėjas Dominykas Vaitiekūnas: „Šiandien prisėdau ant suoliuko šalia mūsų parlamento ir užuodžiau blogą kvapą." gal kažkas prisisiusiojo.. ?“ - pagalvojau. Kitų šalių piliečiai praeidami klausė manęs, kodėl aš čia sėdžiu, gal man bloga, man buvo gėda už mūsų valstybę“.

Dominykas Vaitiekūnas

Tuo tarpu Ruslanas Kirilkinas nesidrovėjo savo nuomonės pareikšti tiesiai D. Teišerskytei jos paskyroje: „Svetima gėda“.

Ruslanas Kirilkinas

Pati Dalia Teišerskytė vakar, savo feisbuko paskyroje, paviešino tokį pasiaiškinimą: „Šiandien, kalbėdama apie vieną nemalonų įvykį savo gyvenime, apie nutikimą keliaujant lėktuvu, panaudojau netinkamus žodžius. Dėl to nuoširdžiai gailiuosi ir visų atsiprašau. Tiesiog kartais dėl tam tikrų situacijų apima žmogiškas pyktis ir nusivylimas. Tikrai nesu niekaip nusuteikusi prieš juodaodžius arba prieš kitos rasės žmones. Atsiprašau, jei kam nors galėjo susidaryti toks įspūdis“.

Dalia Teišerskytė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (977)