DELFI nusprendė pasidomėti, kaip gyvena kadaise populiarios scenos atlikėjos. Dauguma net atsisakė bendrauti ir tik keletas buvusių žinomų merginų ryžosi papasakoti, kaip gyvena nuslūgus šlovei.

Neatlaikė konkurencijos

TV3 serialo ,,Moterys meluoja geriau“ dainą atlieka nebeegzistuojanti merginų grupė ,,Širdelės“. Prieš trejus metus merginos nutraukė karjerą dėl ateities perspektyvų. Alisa ir Ieva pasuko skirtingais keliais. Buvusi grupės ,,Širdelės“ narė Ieva Jotkėlaitė – Asočakova spėjo ištekėti už didžėjaus Averjano, susilaukti dukros Majos. 

Buvusi žinoma atlikėja sako, kad sprendimą nutraukti veiklą priėmė grupės prodiuseriai Mindaugas ir Gintaras Bendžiai: „Ir anuomet, ir dabar galiu tik sutikti su prodiuserių nuomone. Jie visiškai teisūs, kadangi atsiradome tuomet, kai šou padangėse buvo itin gausu merginų grupių. O netrukus prasidėjo ir krizės laikotarpis. Mažėjo koncertų. Kaip žinoma, norint pristatyti naują dainą, tenka nemažai investuoti į muziką, įvaizdį, todėl, manau, sunku buvo mums judėti toliau.“

Koncertuoja Rusijoje

Ji iki šiol prisimena ilgas repeticijas su choreografais, aktoriais, TV filmavimus, koncertus, keliones bei savo partnerę ir draugę Alisą. Ieva prisipažįsta, kad ir šiuo metu užlipa į sceną, turi gerbėjų, tik nebeliko viešumos ir interviu. 

Ieva Jotkėlaitė – Asočakova koncertuoja Lietuvos bei Rusijos naktiniuose klubuose, kuriose atlieka klubinės muzikos improvizacijas su savo vyru DJ Averjano bei saksofonistu Laimonu Urbiku. Taip pat ji atlieka džiazo kūrinius su ilgamečiu draugu, pianistu Marijumi Kučiku.

Šeima – svarbiausia moters gyvenime

Ieva Jotkelaitė-Asočakova
Buvusios žinomos merginų grupės ,,Širdelės“ narė prisipažįsta, kad neseka lietuviškų muzikinio pasaulio naujienų, nežino, kurios naujos grupės ar atlikėjos atsirado, kas šiuo metu yra ant bangos.

Atlikėja atvira: ji grįžtų į didžiąją sceną, jei galėtų dainuoti bei daryti tai, kas jai patinka. 

Šiuo metu Ieva lanko džiazo pedagogikos magistro studijas, garsina įvairias reklamas bei daug laiko skiria šeimai.

,,Šeima suteikia vidinę ramybę ir meilę. Visa tai, ko trūksta greta muzikos,“ – teiga buvusi įžymybė.

Mįslingas pasitraukimas

Buvo etapas, kai grupę ,,Studentės“ sudarė keturios dainininkės. Prieš daugiau nei dvejus metus populiarią grupę paslaptingai paliko dvi narės: Kristina Lepšytė ir Rūta Žilionytė. Paklausta apie pasitraukimo motyvus, R. Žilionytė ir dabar apie tai kalba mįslingai.

,,Esu scenoje nuo pat mažens ir sunkiai įsivaizdavau, kad kada nors bus kitaip. Tačiau nieko nėra amžino, viskas keičiasi. Niekas manęs neišmetė, tačiau susiklostė tam tikros aplinkybės, kurios turėjo įtakos šiems pokyčiams. Kaip sakoma, kažkas turi baigtis, o kažkas prasidėti,“ – kalba buvusi grupės ,,Studentės“ narė Rūta.

Dainuoja su Natalija Bunke

Rūta Žilionytė
Šiuo metu Rūtą retkarčiais galime išvysti dainuojančią su Natalija Bunke. Kartą, susirgus vienai iš jos pritariančių merginų, Natalija paprašė Rūtos pagalbos. Taip prasidėjo žinomų atlikėjų bendradarbiavimas.

„Labai džiaugiuosi šia patirtimi, tuo, kad galiu dainuoti su Natalija. Tikrai koncertai būna labai smagūs. Bet kokia proga išeiti į sceną, man yra svarbi,“ – teigia Rūta.

Atsidavė mokslams

Dabartinis Rūtos gyvenimo periodas nuo anuometinio - labai skiriasi. Ji nebepozuoja žurnalų viršeliams, nesifilmuoja TV projektuose bei nedalina interviu žurnalistams. Šiuo metu Rūta – pavyzdinga Mykolo Romerio studentė, kuri rašo bakalaurinį darbą.

,,Dabar visą savo dėmesį skiriu darbo rašymui. Tikrai nepasiilgstu gerbėjų bei interviu dalijimo,“ – tikina buvusios populiarios merginų grupės narė. 

Norėtų dainuoti

Mergina prisipažįsta, kad labiausiai pasiilgsta scenos. Ten ji norėtų atsidurti ir baigusi psichologijos studijas.

,,Dabar gana sunku įsivaizduoti, ką norėčiau dainuoti, kadangi mano gyvenimas šiek tiek pasikeitęs. Tačiau esu pripratusi dirbti kolektyve, manau, mieliau dainuočiau grupėje nei viena. Svarbu, kad būtų malonu pačiai ir teiktų kitiems džiaugsmą,“ – pasakoja mergina.

Atlikėja skeptiškai vertina dabartinį lietuvišką muzikos pasaulį: ,,Iš tiesų yra tikrai stiprių ir profesionalių atlikėjų, tačiau kiekvienas renkasi, ką klausyti, o nusistovėję standartai, pompastika ir išvaizdos kultas vis dar dominuoja. Linkiu visiems talentingiems ir perspektyviems atlikėjams pakeisti šiuos standartus.“

Tapo teisininke

Prieš kelis metus nacionalinės ,,Eurovizijos“ atrankoje sužibo seksuali dainininkė Eglė Junevičiūtė – Mini-Me. Pramogų pasaulio užkulisiuose jaunajai dainininkei kolegos žadėjo žvaigždės kelią. Mini – Me turėjo vienus iš geriausių muzikos prodiuserių – jos karjera rūpinosi grupės ,,Kastaneda“ narys Lukas Pačkauskas ir jo partneris Andrius Urbanavičius. Taip pat mergina išleido debiutinį albumą ,,Yes“, buvo kviečiama į TV laidas, turėjo nemažai gerbėjų. 

Tačiau Eglė, baigusi vidurinę mokyklą, pasirinko teisės studijas ir atsisakė solinės karjeros.

,,Studijos, o ypatingai pirmieji dveji metai, reikalavo daug pastangų ir laiko. Visą gyvenimą buvau perfekcionistė, todėl bet ką, ką darydavau, turėjau stengtis įgyvendinti šimtu procentu. Mokslai sekėsi gerai, tačiau laiko dainavimui beveik nebeliko. O profesionalios dainininkės darbas, kaip ir bet kuri kita profesija, reikalauja daug laiko. Tai ne tik koncertai, bet ir įrašai, repeticijos, dainų kūrimas, filmavimai, bendravimas su žurnalistais. Taigi po daug ilgų ir sudėtingų apmąstymų nusprendžiau, kad vienodai gerai šių dalykų daryti negaliu ir turiu pasirinkti vieną arba kitą. Mokslai tapo svarbesni nei dainininkės karjera,“ – pasakoja mergina.

Buvusi atlikėja teigia, kad kiti žinomi žmonės suderina studijas bei muzikinę karjerą, tačiau ji norėjo ne  tik įgyti aukštojo mokslo diplomą, bet ir gauti profesinių žinių, kurios jai pravers ateityje.

Apie teisės studijas Eglė svajojo nuo dešimtos klasės, o po mėnesio mergina rankoje jau laikys diplomą. Toliau teisės studentė žada studijuoti užsienyje. Taip pat ji dirba teisininke vienoje organizacijoje.

Įrašė dainą su Sezzy

Tiesa, laisvalaikiu E. Junevičiūtė vis dar padainuoja. Neseniai ji įrašė dainą su žinomu Lietuvos didžėju Sezzy, kuri įtraukta į jo naują albumą. 

„Prieš kelis metus pati nusprendžiau nebebūti profesionalia dainininke, tačiau niekas iš manęs neatėmė galimybės dainuoti. Jei kada nors sugalvočiau grįžti į sceną, nematau priežasties, kodėl negalėčiau to padaryti. Mano prioritetas niekada nebuvo tapti scenos diva. Tiesiog norėjau daryti tai, kas man patinka - dainuoti,“ - sakė Mini-Me.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)