„Tapau notare, o tai reiškia, kad galiu ne tik patvirtinti svarbius dokumentus, bet ir sutuokti žmones. Galiu sutuokti net ir tuos, kurie tuoktis į Majamį atskrenda iš Europos“, – DELFI pasakojo E. Santos.

Moteris atskleidė, kad tokio sprendimo griebėsi tuomet, kai suprato, kad gydymui nesurinks reikiamos sumos. „Nusprendžiau nepasiduoti ir į viską žiūrėti pozityviau. Esu ne kartą padėjusi emigrantams legaliais klausimais ir organizavusi vestuves.

Tačiau visur figūruoja notaras: tiek norint susituokti, tiek patvirtinant dokumentus, vertimus, ne Amerikos piliečiams steigiant firmas. Visuomet pati turėdavau kreiptis į notarą, o tai – papildomos išlaidos ir laiko gaišimas.“

E. Santos pasakojo, kad anksčiau studijavo teisę, tačiau gyvenimą galiausiai susiejo su verslu. „Kai peržiūrėjau visus savo diplomus ir sertifikatus, supratau, kad man būtina tapti notare Amerikoje. Taip palengvinčiau savo darbą, o kartu ir sugebėčiau apmokėti savo nerealiai brangų gydymą“, – pasakojo serganti moteris.

Notare save jau galinti vadinti moteris atskleidė, kad tam reikėjo nepriekaištingos reputacijos: „Reikėjo „praeiti“ mokslus, neturėti jokių teistumų ar net būti įtariamuoju, narkologinių problemų... Tai atsakingas postas.“

Besidžiaugdama moteris pasidalijo ir nuotrauka, kurioje už jos matyti sūnus. „Jis galėtų būti puikus linksmintojas“, – juokėsi moteris.

Erika Santos su sūnumi

DELFI primena, kad apie sunkią ligą, kurios nepanoro atskleisti, E. Santos prabilo dar praėjusiais metais. Moteris tąkart prašė pagalbos.

E. Santos yra pasakojusi, kad nenori skelbti tikslios ligos diagnozės, nes jos vaikai jau suaugę ir gali viską paskaityti internete, o jos tikslas – apsaugoti vaikus nuo skausmo.

Moteris teigė, kad jai reikalinga brangi operacija, tam ji kreipėsi į draugus ir visuomenę, prašė piniginės paramos, tačiau padėti ryžosi nedaugelis.

„Jei bus lemta, aš keliausiu į rojų ir tada jūs tikrai sužinosite, nuo ko. Jei nebus lemta – aš išgyvensiu. Jei nesuprantate, kodėl aš nesakau diagnozės... Gaila. Turėtumėte tai suprasti, bet aš noriu gyventi. Labai labai noriu gyventi. Tačiau tam man reikalinga operacija ir pooperacinis gydymas. Taip, aš galiu laukti, bet tai labai rizikinga“, – anksčiau kalbėjo E. Santos.

Tiesa, antradienį DELFI kalbinta E. Santos teigė, kad operacija jau suplanuota. „Jaučiuosi pozityviai, nors dar ir nepradėjau oficialaus gydymosi“, – sakė E. Santos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (319)