Nors su Giedre dėl laiko skirtumo kol kas nepavyko susisiekti, apie jos rimtus ketinimus šioje internetinėje televizijoje byloja jos vardas, įrašytas prie NYCLTV kontaktų.

Juos patvirtino ir kolegė, „G - Models“ bendrasavininkė Goda Skačkauskaitė. „Nors šis reportažas – pirmas, tačiau tikrai ne paskutinis“, – patikino Giedrės draugė.

Anot jos, į Ameriką G. Rusytė išvyko ne dėl reporterės darbo. „Dirbti kažką bet kokiu atveju reikėjo, ne sėdėti rankas sudėjus, ne ilsėtis, ne turistauti, o gyventi“, - pasakojo G. Skačkauskaitė.

Be šių naujų pareigų, ji taip pat rūpinsis „G – models“ agentūros reikalais, ieškos naujų partnerių Amerikoje.

G. Rusytė į JAV išvyko su savo sūnumi. Kiek ilgai ji ten gyvens ir, ar greitai sugrįš į Lietuvą, anot pašnekovės, kol kas neaišku. Galimybė, kad į JAV išvyks ir Goda, taip pat yra. „Manęs čia niekas nelaiko. Dar ne šią savaitę, bet..“, - juokėsi ji.

Išsipildė Giedrės svajonė

Dar Lietuvoje G. Rusytė save išbandė ne vienos televizijos laidos vedėjos kėdėje. Jai teko dirbti laidoje „Daktarė Aiskauda“, „Paparacai.lt“, „Policijos akademija“, kuriose ji dažniausiai įkūnydavo tam tikrus personažus.

NYCLTV eteryje ji pirmą kartą prieš kamerą stojo kaip reporterė.

„Jos svajonė buvo dirbti žurnaliste, – paslaptį atskleidė G. Skačkauskaitė. – Kažką panašaus ji norėjo daryti ir Lietuvoje, o ne būti vedėja, skaitančia žodžius pagal scenarijų ir nėra jokios kūrybos. Ji visada norėjo kalbinti žmones. Aš tikiuosi, kad šis darbas bus pradžia to, ko ji visada labai norėjo... Labai dėl jos džiaugiuosi“.

Pasak pašnekovės, Giedrė turi Dievo dovaną kalbėti ir reikšti savo mintis, taip pat jos privalumas – anglų kalbos įgūdžiai. „Šaunuolė tikrai“, - kolege didžiavosi ji.

Pasitikėjimo netrūksta

„Sveiki, mieli mūsų televizijos žiūrovai, šiandien esame Niujorke, pasaulinėje tarptautinėje automobilių parodoje ir mes labai džiaugiamės turėdami galimybę su jumis pasidalinti pirmaisiais įspūdžiais, pasižiūrėti, kokius, vis dėlto, techninius stebuklus mums siūlys automobilių kūrėjai 2009 metais“, - reportažo pradžioje pristato G. Rusytė, o jos vardas ir pavardė pasirodo kadro apačioje.

Nors G. Rusytė ir nėra baigusi žurnalistikos mokslų, ji drąsiai išbando reportažo žanro galimybes. Giedrė ne tik kalba prieš kamerą, jos balsą girdime už kadro, anglų kalba ji kalbina parodos dalyvius, o jo pabaigoje pasako baigiamąjį žodį.

Žavesio reportažui suteikia moteriškas jos žavesys ir subjektyvi nuomonė, apie kurią ji atvirai prisipažįsta.

„Tikriausiai reikėtų paneigti tą mitą, kad moterims patinka tik nauji bateliai, rankinės, briliantai ir papuošalai. Esame tikrai ne ką mažiau sužavėtos – automobiliai nuostabūs, gražūs, nauji. Iš tiesų, buvo labai įspūdinga paroda. Kviečiame ir jus čia apsilankyti“, - reportažo pabaigoje nusišypso Giedrė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją