Žurnalistas ir laidų vedėjas Andrius Tapinas dar prieš porą dienų feisbuke rašė, jog LNK televizija jau pasiekė visišką dugną, jam pritarė ir kiti žinomi žmonės.

Šiandien A. Tapinas paaiškina, kodėl televizijos ir toliau rodys „Kalinių žmonos“, „Prievartautojų močiutės“ bei „Pedofilų Chorų karai“.

Dar apie „Kalinių žmonas“ ir kodėl LNK tai rodys.

LNK atstovai tvirtina, kad „Kalinių žmonos“ tai socialinis projektas, rengiamas bendradarbiaujant su Kalėjimų departamentu. Paprastai tai reiškia, kad laidą finansuoja valstybinė institucija. Tačiau paklausus Kalėjimų departamento, jų atstovas kategoriškai paneigė, kad jie finansuoja laidą. Jie jos neužsakė, neatsako už jos turinį ir prisideda prie šitos laidos lygiai taip pat, kiek prie kitų laidų, kurios nori filmuoti kalėjimuose. Na, kažkas meluoja.

LNK tikina, kad didelio populiarumo JAV susilaukė realybės šou „Prison Wives Club“. Irgi prasilenkiama su teisybe. Šitas 2014 metais rodytas šou buvo nutrauktas vos po keturių laidų dėl prastų reitingų, o kritikai įvertino, kaip vieną prasčiausių laidų, išnaudojančių moteris.

LNK tikina, kad žiūrovai yra teisėjai ir tinklelis formuojamas pagal jų norus. Neabejoju, kad tūkstančiai žiūrovų rašė laiškus LNK generalinei direktorei, prašydami laidos „Kalinių žmonos“.

Antra vertus, laida pasirodo, kai MG Baltic yra pareiškiami įtarimai.
Sutapimas? Nemanau.

O jeigu rimtai, tai nieko čia stebėtino. Kalbos apie „socialinį projektą“ yra dūmai į akis, mūsų moralizavimai irgi nieko verti. Stevenas Hawkingas pavadino Donaldo Trumpo kalbas, skirtas „lowest common denominator“, tai yra, taikančias į žemiausią visuomenės sluoksnį, kuris mūsų atveju yra ištikimas televizijų žiūrovas.
Bet problema, kad toks žiūrovų ratas pamažėle traukiasi, nes naujų žiūrovų neatsiranda (jaunoji karta apskritai nebesupranta, kas yra tas televizorius ir kodėl reikia žiūrėti „24 valandas“), o esamų palengva mažėja (pvz. naujiena, kad Vilkaviškio rajone visiškai girtas vyras nudūrė savo tėvą, reiškia, kad LNK, TV3 ir BTV prarado du žiūrovus) ir tiems patiems reikia vis stipresnių dirgiklių, todėl ir bus „Kalinių žmonos“. Todėl bus ir „Prievartautojų močiutės“ bei „Pedofilų Chorų karai“.

Nes komercinės televizijos turi laikytis ten ir visa esybe rodyti reklamos davėjams ir media planuotojams, kad pas mus viskas gerai, puikioji markize, mes neskęstam. Mūsų rinkos dalis nesitraukia, čia tik optinė iliuzija.

Kaip ir su uždaromis interneto platformomis – kai populiariausios LNK Go ar TV3 Play laidos surenka trigubai mažiau peržiūrų nei šešiolikmečio lietuvio vlogerio pasifilmavimai Youtube, darosi aišku, kad čia ne jų žaidimo aikštelė ir norint laikytis, „Kalinių žmonos“ tiesiog būtinos.

O ką apie tai manote jūs? Pasidalinkite nuomonėmis komentaruose žemiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (497)