„Žaislai Europos ir Lietuvos rinkoje užima pirmą vieną pagal nesaugumą ir toksiškumą. Jau geriau jų pirkti mažiau, bet tik kokybiškus“, - pataria Agnė.

Pasak žinomos moters, nors Lietuvoje tėvų sąmoningumas ženkliai didėja, augintojai vis dar renkasi pigesnį ir dažnai pavojingą žaislą. „Juk lygiai taip, kaip vaikų nemaitiname plastmase - taip pat jiems nesinori duoti ir pavojingo sveikatai žaislo“, - stebisi lietuvių pasirinkimu A. Grigaliūnienė.

Agnės nuomone, šeimoms dėmesį vertėtų atkreipti pirmiausiai į žaislo saugumą, po to į dizainą ir lavinamąsias žaislo savybes. „Lietuvoje ir pasaulyje egzistuoja dvi tendencijos - vieną vadinu grubia, šalta ir bejausme, plastmasine pasiūla. Kitą - įdomia, sveikesne arba sveika, nišinių žaislų, subtilių dizainų ir lavinančia, gerąja tendencija", - ragindama tėvus jose nepasiklysti, akcentuoja Agnė.

„Mano dukrelei labai patinka medinukai - žaislai, susiję su rezultatu - įdėti, surinkti, sukalti. Tai, matyt, dėl amžiaus. Savo parduotuvėje pradėjome darbuotis su psichologais, kad dar daugiau suteiktume žinių klientams apie žaislus, kurie lavina konkrečiame vaiko amžiuje. Jonytė tarsi mano vadovėlis- visus žaislus išbandau su ja, - šypsosi verslininkė.

Jau ryt Vilniaus senamiestyje startuojantis „Shopping Night Out“ naktinio apsipirkimo renginys daug dėmesio skirs vaikų žaislams bei kokybiškai aprangai. Prie bendros iniciatyvos susiburti prisijungė garsūs lietuvių pamėgti prekės ženklai vaikams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)