Pirmą kartą per ilgą laiką visuomenei pasirodė buvusi Estijos prezidento žmona Evelin Ilves. Ji dalyvavo laidoje „Ringvaade“, kur be kita ko pasidalijo ir santuokinio gyvenimo su Toomasu Hendriku Ilvesu detalėmis, rašo DELFI.ee.

Evelin, mėgstanti savo gyvenimą pridengti paslapties šydu, turi kelias specialybes, užsiima su sveikata susijusiais projektais. Ji papasakojo apie knygos „Kirju“ pasirodymą. Joje pasakojama apie žmonėms aktualius dalykus, čia bus duoti atsakymai į tautai svarbius klausimus. „Knyga reziumuoja praėjusius dvylika metų. Tuo tema baigta“, – sakė E. Ilves.

Tapusi prezidento žmona Evelin ieškojo galimybių dirbti, tačiau kanceliarija šiai idėjai nepritarė. Moteris šalia pirmosios damos pareigų atlikimo pradėjo ieškoti savirealizacijos galimybių. „Valstybės galvos žmonos vaidmenį galima vertinti skirtingai, galima apskritai nieko nekalbėti ir neužsiimti jokiais visuomeniniais reikalais – tame nėra nieko blogo. Jaučiuosi taip, lyg mano dispozicijoje būtų scena ir aš turiu galimybę spręsti, palikti ją tuščią ar eiti klausyti ten kalbų. O „visuomeninės suknelės“ vaidmuo nesuteikia man saviraiškos jausmo“.

„Kartą aš sau nusprendžiau, kad užsiimsiu tik tais dalykais, kuriuos iš tikrųjų suprantu ir kurie man svarbūs. Aš tvirtinau, kad gyventojų sveikata tokia pat svarbi kaip ir saugumo problemos. Iš pradžių daugumai tai atrodo keista, tačiau dabar jau nebeatrodo“, – svarsto Evelin apie nepriklausomybę ir sveiko gyvenimo būdo propagavimą.

Kai T. H. Ilvesas turėjo priimti sprendimą dėl antros kadencijos, Evelin nuomonės niekas neklausė. Laidoje Evelin prisipažino, kad ji nebenorėjo pirmosios damos vaidmens. „Aš juk negaliu pasakyti savo nuomonės, bolotiruotis jam ar ne. Valstybės vadovo vaidmuo gerokai svarbesnis nei šeimos viduje priimti sprendimai. Mūsų gyvenime ši misija visada buvo svarbesnė nei visa kita“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (210)