Anksčiau šią savaitę paskelbta „WikiLeaks“ žinutė yra viena tarp tų nepatogių elektroninių laiškų, filmų scenarijų ir kitos vidinės informacijos lobyno, prie kurio buvo prieita per didelio masto įsilaužimą į „Sony“ kompiuterių tinklą 2014 metais.

Viename iš susirašinėjimų elektroniniais laiškais „Sony“ vadovas Michaelas Lyntonas su savo bičiuliu, Harvardo profesoriumi Henry Louisu Gatesu, diskutuoja apie B. Afflecko reikalavimą, kad per būsimą laidą „Finding Your Roots“ („Savo šaknų ieškojimas“), prodiusuojamą visuomeninio transliuotojo, nebūtų rodomas jo protėvis, laikęs vergų.

„Štai mano dilema, - rašė H.L.Gatesas. – Pirmą kartą konfidencialiai vienas iš mūsų svečių paprašė kai ką iškirpti apie vieną iš savo protėvių – faktą, kad jis turėjo vergų. Šį sezoną iš vergvaldžių yra kilę keturi ar penki mūsų svečiai, tarp jų ir Kenas Burnsas. Iki šiol niekas nebandė cenzūruoti ar koreguoti tai, ką nustatėme. Jis yra megažvaigždė. Ką darysime?“.

Atsakydamas M.Lyntonas minėtą laidą vedančiam H.L.Gatesui pataria tą informaciją pašalinti.

„Aš ją pašalinčiau, jei niekas nežino, bet jei paaiškės, kad medžiaga buvo koreguota tokiu opiu klausimu, tuomet bus keblu. Vėlgi, kad viskas būtų ramu, aš tikrai ją išimčiau“, - rašė jis.

H.L.Gatesas toliau rašė būgštaujantis, kad laidos cenzūravimas „pakenks jų vientisumui“.

Galiausiai minėtoje laidoje iš tikrųjų nebuvo užsiminta apie vergų turėjusį B.Afflecko protėvį, ir vietoj to susitelkta ties kitais protėviais, įskaitant tolimą senelį, kuris buvo susižavėjęs okultizmu.

Dokumentinėje laidoje taip pat buvo rodomas CNN laidų vedėjas Andersonas Cooperis. Vienam iš jo protėvių taip pat priklausė keli vergai, ir jis žuvo vieno iš vergų užmuštas daržo kauptuku. Vėliau tas vergas buvo be teismo pakartas už susidorojimą su savininku.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)