Bilietai į rokerių koncertą buvo tiesiog iššluoti. Tai įrodo ir prie arenos prieš koncertą besibūriuojanti minia. Nuo itin jaunų, iki gyvenimiškos patirties jau pasisėmusių žmonių – tokia spalvinga minia stojo į eilę, norėdami patekti į savo dievaičių koncertą.

Rokerių koncertą stebėjo ir Rūta Ščiogolevaitė. DELFI pasidomėjus, ar Rūta gali vadintis viena iš grupės gerbėjų, ši nusišypsojo ir prisipažino: „Nieko apie šitą grupę nežinau“.

Su vyru Rolandu ir keliais draugais į Kauną atvykusi Rūta tikino, kad šįvakar tiesiog atlydėjo savo vyrą. „Jis dažnai klausosi šios muzikos automobilyje, tad dainas žinau“, – šyptelėjo moteris, apšildančiosios grupės pasirodymo metu lūkuriavusi arenos salės prieigose.

O arena šįvakar išties pilnutėlė. Bilietai į „Nickelback“ koncertą buvo tiesiog išgraibstyti ir tai įrodo minia, susibūrusi į savo dievaičių pasirodymą.

Rūta Ščiogolevaitė su vyru Rolandu

Lygiai 20 valandą, kaip ir buvo numatyta, scenoje pasirodė apšildančioji grupė „Monster Truck“.

Po valandą trukusio jų pasirodymo, scenoje pasirodė ir patys nickelback'ai. Minia tiesiog pašėlo – nuo pat pirmųjų akordų daugiatūkstantinė minia pradėjo klykti, kėlė rankas į viršų, šoko ir šėlo pagal savo dievaičių muziką.

Skolą Lietuvai dėl pernai neįvykusio koncerto „Nickelback“ grąžino su kaupu: daugiatūkstantinė minia tiesiog „kilnojo“ arenos stogą.

Prasidėjus koncertui, į areną, paklausyti rokerių, atvyko ir Džordana Butkutė su vyru Elegijumi. Nieko nelaukusi pora nuskubėjo į salę.

Koncerto akimirkos:

Kauną drebino žymiausiomis dainomis

Pirmą kartą Lietuvoje koncertuojantys nickelback'ai, interviu su DELFI metu tikino, kad į „Žalgirio“ areną susirinkusi minia būtinai išgirs ir legendinę jų dainą „How You Remind Me“. „Būtinai! Apskritai yra kelios dainos, kurios tapo tarsi neatsiejama „Nickelback“ grupės dalis, tad jas būtinai atliksime“, – interviu metu kalbėjo Mike'as Kroegeris.

Publiką grupė malonino ne tik dainomis, bet ir bendravimu. Kone visas dainas Chadas pristatydavo, pasidžiaugdavo gerbėjų minia ar pajuokaudavo.

Dar prieš koncertą su DELFI kalbėjęs Mike'as pasakojo, kad Lietuvoje lankysis pirmą kartą. „Žinote, bendravau su kitais atlikėjais, kurie viešėjo Lietuvoje, visi jie dalijasi labai puikiais įspūdžiais“, – pasakojo Mike'as.

Panašu, kad patys nickelback'ai po koncerto Lietuvoje taip pat dalysis puikiais prisiminimais. Koncerto pabaigoje Chadas visa gerkle rėkė: „Myliu Lietuvą“. Net po to, kai pabaigę koncertą vyrukai nulipo nuo scenos, nebandė demonstruoti „žvaigždiškos“ arogancijos ir grįžę atgal dar dvi dainas sugrojo su tokia jėga, kuri, rodės, „nuneš“ arenos stogą.

Beje, besibaigiant koncertui, vyrukai ant scenos pasikvietė gerbėją, kuris sudainavo dainą „Rockstar“. Ukrainietis Petro dainą atliko taip, kad Chadas liko be žado ir miniai ėmė teisintis, kad jo tikrai nepažįsta.

Viso koncerto metu Chadas su kitais grupės nariais gurkšnojo gėrimus, kuriuos į sceną atnešdavo vyrukas, vardu Bredley. „Į sveikatą“, – tai buvo vienintelė lietuviška frazė, kurią vyrukai dažnai pakartodavo, prieš gurkšteldami gėrimo. Tiesa, žodį „ačiū“ vyrukai taip pat kartojo lietuviškai.

Koncerto energiją iki maksimumo užauginusi grupė nepamiršo ir savo hito „How You Remind Me“.

Iki paskutinės koncerto sekundės salėje šėlę žmonės pradėjo skirstytis uždegus šviesas.

Pirmas Lietuvoje sutiktas žmogus – parašų kolekcionierius

Nuo ankstyvo ryto „Žalgirio“ arenoje vyko paruošiamieji darbai: statoma scena, kabinama garso, vaizdo ir šviesos aparatūra.

Kanados rokeriai į mūsų šalį atvyko koncerto išvakarėse, penktadienį. Į Vilniaus oro uostą privačiu lėktuvu atskridę rokeriai sulaužė arogantiškų vyrukų įvaizdį.

Pro VIP oro uosto atvykimo salę į pasitikusius „Mercedes Benz“ autobusiukus sėdusi grupė pasirodė gerokai draugiškesnė nei yra piešiama užsienio žiniasklaidoje. Kone pusantros valandos šalia oro uosto kantriai vaikštinėjo ir Liutauras. „Nesu grupės „Nickelback“ gerbėjas, – nustebino DELFI žurnalistus vyras, tačiau vėliau paaiškino savo tikslą. – Kolekcionuoju parašus.“

Vyrui pavyko gauti trijų grupės narių parašus. „Chadas net pakalbėjo šiek tiek, tik Ryanas nepasirašė“, – šyptelėjo akivaizdžiai nauju laimikiu besidžiaugiantis vyras. Liutauras buvo pasiruošęs kiekvieno grupės nario nuotraukas A4 formatu bei vieną bendrą tokio pat dydžio nuotrauką.

Pirmą kartą Lietuvoje koncertuosiantys „nickelback'ai“, interviu su DELFI metu tikino, kad į „Žalgirio“ areną susirinkusi minia būtinai išgirs ir legendinę jų dainą „How You Remind Me“.

„Būtinai! Apskritai yra kelios dainos, kurios tapo tarsi neatsiejama „Nickelback“ grupės dalis, tad jas būtinai atliksime“, – interviu metu kalbėjo Mike'as Kroegeris.

Apšildančioji grupė dar vieni rokeriai iš Kanados

Rokeriai „Monster Truck“ – būtent šiam kolektyvui yra patikėta garbė pradėti visus „Nickelback“ pasaulinių gastrolių „No Fixed Address“ koncertus.

Nuo 2009 m. scenoje riaumojantis kolektyvas „Monster Truck“ susikūrė Hamiltono mieste. Grupę subūrė Johnas Harvey, Jeremy Widermanas, Brandonas Blissas ir Steve Kiely.

2010 m. vasaros pabaigoje gerbėjams buvo pristatyti du pirmieji grupės įrašai: „Monster Truck EP“ ir „The Brown EP“, o 2013 m. dienos šviesą išvydo debiutinis rokerių albumas „Furiosity“. Geriausiomis klasikinio roko tradicijomis paremtas debiutas nepaliko abejingų.

Tais pačiais metais „Monster Truck“ buvo įvertinta Kanados muzikos apdovanojimuose „JUNO“, grupei įteiktas „Metų proveržio“ prizas.

Pageidavimų sąraše – ypatingai pažymėtas prašymas

Į Lietuvą atvykę kanadienčiai pateikė ir nemenką pageidavimų sąrašą, kuriame kai kurie dalykai pažymėti didelėmis raidėmis.

Rokeriai prašė pasirūpinti ypač stipria kava – pageidavimų sąraše žodžiai „super stipri“ yra parašyti gerai matomu dideliu šriftu. Be įprastinių įvairių rūšių vaisvandenių, arbatos, sulčių, pieno, gazuoto ir negazuoto mineralinio vandens buvo pageidauta ir alkoholinių gėrimų. Persirengimo kambariuose bus alaus, viskio, likerio, degtinės, džino, raudono ir balto vyno.

Žmonės renkasi į "Nickelback" koncertą Kaune

Maistui rokeriai nėra išrankūs, tačiau atskirai išskyrė, kad būtų specialaus maisto be glitimo, skirto to netoleruojantiems asmenims. Pusryčiams pageidauta įprasto meniu: šviežių riestainių, įvairių rūšių jogurtų, sūrių, mėsos, laisvai auginamų vištų kiaušinių, vegetariškos mėsos gaminių ir įvairių vaisių.

Pietums bus patiekta karšta sriuba, įvairūs užkandžiai, daug ir įvairių daržovių, tuno salotos, mėsainiai, dešrainiai, žuvis su bulvytėmis ir vegetariški patiekalai.

Vakarienės metu bus stiprinamasi karštaisiais mėsos, žuvies ir vegetariškais patiekalais, daržovėmis ir vaisiais, įvairiais užkandžiais ir desertais.

Gastroles tęs Šveicarijoje

Į Vilnių grupė atkeliavo iš Danijos, kur prieš tai grojo sausakimšoje „Jyske Bank Boxen“ arenoje Herningo mieste. Tai buvo jau ketvirtasis „Nickelback“ gastrolių Europoje koncertas: turą pradėję Helsinkyje (Suomija), muzikantai jį tęsė Osle (Norvegija), Stokholme (Švedija), Herninge (Danija) o šiandien – didžiausioje Lietuvoje „Žalgirio“ arenoje Kaune.

Po koncerto Kaune, „Nickelback“ gastroles tęs rugsėjo 13 d Šveicarijoje, Ciuricho mieste. Europoje grupė surengs net 30 pasirodymų.

Gerbėjai renkasi į koncertą:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)