Tris dienas pajūris alsuos daina ir meile savo šaliai, o jai dar labiau suliepsnoti padės garsiausi Lietuvos atlikėjai. Festivalio organizatoriai turi ir kilnių tikslų – trečdalis surinktų lėšų bus skirta jaunimo narkomanijos prevencijai ir reabilitacijai.

Festivalis vyks „Žvejo sodyboje“, kurios teritorijoje bus pastatytos dvi scenos, o jose tris dienas žymiausi šalies ir užsienio atlikėjai keis vienas kitą.

Visas tris šventės dienas jos teritorijoje veiks senųjų amatų dirbtuvės, vyks sporto varžybos (virvės traukimas, tinklinis), bus galima pajodinėti žirgais, netrūks ir kitų pramogų.

„Visi mes mylime Lietuvą – vieni garsiau, kiti tyliau, tačiau tikrai visų širdyse liepsnoja meilė savo šaliai. Todėl ir kviečiu visus surinkti vienoje gražioje erdvėje prie jūros ir kartu garsiai pasakyti, kad mylime Lietuvą“, - kvietė festivalio organizatorė verslininkė Loreta Biliartienė.

Antrąjį rugpjūčio savaitgalį vyksiančio festivalio svečius, tikėtina, lepins puikus oras. Todėl tai dar viena priežastis ištrūkti iš namų ir pabūti gamtoje prie jūros.

Šventės teritorijoje veiks palapinių miestelis, kuriame visi svečiai ir galės apsistoti. Šis miestelis įkurtas visai netoli garsiosios Olandų kepurės ir vos už kelių šimtų metrų nuo jūros. Šiame miestelyje pasistatyti palapinę ir automobilį bus bene pigiausia šią vasarą visame pajūryje.

„Norėdami skatinti meilę Lietuvai, pakvietėme būrį garsių šalies atlikėjų, kurie visiems žinomomis, hitais tapusiomis dainomis tikrai paskatins patriotiškumo jausmą“, - kalbėjo L.Biliartienė.

Festivalyje koncertuos grupės „Rondo“, „Jonis“, „Thundertale“, „Rebelheart“, „Hiperbolė“, atlikėjai Ovidijus Vyšniauskas ir Lauris Reiniks. Scenoje taip pat pasirodys įvairūs folkloro ansambliai, bus mokoma įvairių tautų liaudies dainų ir šokių.

Festivalio „vinimi“ taps grupės „Skamp“ koncertas, kuris vyks rugpjūčio 9 dieną, 20 valandą. Jau šešiolika metų gyvuojanti grupė „Skamp“ šiemet savo gerbėjus nustebino naujomis dainomis, tačiau iki šiol neskelbė jokių koncertinių pasirodymų.

„Naujiems pasirodymams ruošiamės jau seniai ir labai atsakingai. Vadovaujamės griežtu repeticijų grafiku, turime daug tikslų ir noro vėl groti kartu“, – teigė pagrindinis grupės balsas, be kurio neįsivaizduojama jokia „Skamp“ daina, Erica Jennings.

Nors festivalis „Aš myliu Lietuvą“ vyks pirmą kartą, tikimasi, kad jis taps tradiciniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)