Daugiau nei prieš savaitę pristatytą Marijono klipą „Drąsių Nieks Nežudo“ internete peržiūrėjo daugiau nei 169 tūkst. klausytojų. E. Dragūno dainos „Kam Tu Meldies“ vaizdo klipas, galima sakyti, jau aplenkė M. Mikutavičiaus, nes „selo“ klipą vos per dvi dienas peržiūrėjo 109 tūkst. gerbėjų.

Muzikos mylėtojai aktyviai diskutavo ir ginčijosi, kurio iš šių atlikėjų vaizdo klipas yra geresnis.


„M. Mikutavičius sugeba nustebinti. Jo dainos beveik visos skirtingos, ne taip, kaip tarkim „selo“, nors jis man irgi patinka, - rašė vienas iš DELFI komentatorių. - Fainas klipas, labai patinka, kad nespalvotas.“

Kitas DELFI skaitytojas pastebėjo, kad M. Mikutavičiaus muzikinis vaizdo klipas yra „alternatyvesnis“ nei E. Dragūno.

„Įdomu klausyti žmogaus, kuris kalba tuomet, kai turi ką pasakyti. Pateikia vertinimui kūrinį, kai išties yra į ką pažiūrėti“, - skaitytojai gyrė M. Mikutavičiaus dainos „Drąsių Nieks Nežudo“ vaizdo klipą.

Gausybės komplimentų sulaukusio atlikėjo gerbėjai tvirtina, kad šis klipas yra vienas solidžiausių lietuviškų muzikinių darbų.

Tiesa, kai kuri DELFI komentatoriai mano, kad klipas tokiai stipriai ir charizmatiškai asmenybei kaip M. Mikutavičius, yra per silpnas ir atlikėjas galėjo sukurti kur kas stipresnį darbą.
Ieva Daugirdaitė ir Marijonas Mikutavičius (V. Buivydės nuotr.)

„Toks vaizdo klipas būtų neblogas kokiam Vaidui Baumilai arba Donatui Montvydui. Bet Marijonas, tiek metų buvęs lietuviškame šou versle, galėjo kažką solidaus padaryti, - neabejoja vienas skaitytojas. - Ir tas Quentino Tarantino stilius... Gal ten buvo epizodas su ginklų parduotuve. Šiek tiek bandyta padaryti kažką panašaus į Q. Tarantino. Svarbiausia yra idėja. Su tokiu pat biudžetu galėjo sukurti kažką daug geresnio. O dabar gavosi, kaip atšalusi sriuba lietuvišką dieną.“

Kritikos gavo ir klipe pagrindinį herojų suvaidinęs aktorius Arnas Fedaravičius, kuris išgarsėjo filme su Johnu Malkovichiumi „Sibirietiškas auklėjimas“. Marijonas sakė šį vaikiną pasirinkęs norėdamas pamaloninti moterų akis. Tačiau kai kuriems jaunojo aktoriaus vaidyba klipe vis tiek nepaliko didelio įspūdžio.

„Mylimas Marijonas per daug savikritiškas. Jis daug žavesnis už tą jauną aktorių“, - reziumavo viena atlikėjo gerbėja.

Didžiulio susidomėjimo sulaukė ir naujausias E. Dragūno dainos „Kam tu meldies“ vaizdo klipas, kurį atlikėjas pradėjo reklamuoti prieš kelis mėnesius, bet pristatė prieš dvi dienas.

„Selo“ gerbėjai neabejoja, kad dainininkui jau pats laikas pradėti rašyti angliškas dainas ir dainuoti pasauliui. Bei dažniau kurti vaizdo klipus, nes jo kūryba yra labai kokybiška.
„Jeigu ambicijos yra ir norai siekia, tai MTV būtų pats tas. Ir honoraras tada būtų su papildomais dviem trim nuliais prie dabartinio, ir reklama mūsų Lietuvėlei. Linkiu sukurti klipą MTV kanalui ir užkariauti savo muzikos stiliumi pasaulį“, - savo nuomonę dėstė E. Dragūno gerbėjas.

„Gal per daug neimponuoja mano gyvenime tokia muzika ir „selas“, tačiau pamatyti kokybišką vaizdo klipą visada smagu. Sveikinu tiek Egidijų, tiek visą kūrybinę grupę - tikrai gražu ir skoninga!“, - antrino kitas grupės gerbėjas.

„Klipo vaizdai tikrai gražūs, dangoraižiai, šviesos, užpakaliukas, jūra. Gal kiek per daug „mercedeso“ kadrų“, - pastebi kitas DELFI komentatorius.
Egidijus Dragūnas

Kitiems komentatoriams taip pat užkliuvo vaizdo klipe per dažnai šmėžuojantis prabangus automobilis: „Toks įspūdis, kad atsakymas į klausimą dėl maldos ir bus mašina.“

Tačiau diskusijose, kam gi iš tiesų meldžiasi E. Dragūnas, buvo ir kitokių nuomonių: „Mergina klipe įprasmina tikrąsias vertybes, kurių reikia žmogui (šiuo atveju Egiui) – ramybę, harmoniją, paprastumą. Todėl jis ją ir seka metęs miesto šurmulį, vakarėlius ir kitas tuštybes.“

Kokios skirtingos nuomonės į skirtingi muzikiniai skoniai bebūtų, lietuviškos muzikos gerbėjai vieningai pastebi, kad šalyje sudygusios arenos pagaliau pradėjo duoti naudingus vaisius - garsiausi atlikėjai turi galimybę daugiau pinigų investuot į savo produkciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)