Austrija užsitikrino teisę surengti 2015 metų Euroviziją, kai jai atstovavusi barzdota transvestitė Conchita Wurst laimėjo šių metų Eurovizijos finale.

Tačiau trečiadienį organizatoriai paskelbė, kad sostinė Viena įveikė Graco ir Insbruko miestus, kovojusius dėl teisės surengti tą šou.

Eurovizijos šou vyks 16 tūkst. vietų turinčiuose prestižiniuose koncertų rūmuose „Wiener Stadthalle“, 6-ame dešimtmetyje suprojektuotuose austrų architekto Rolando Rainerio.

60-asis Eurovizijos dainų konkursas vyks gegužės 19–21 dienomis, o finalas bus surengtas gegužės 23-ąją.

Miestas, labiau garsėjantis dėl pasaulinio lygio klasikinės muzikos ir barokinės architektūros, buvo išrinktas tapti Eurovizijos sostine nacionalinio transliuotojo ORF.

„Viena yra Europos širdyje; joje anksčiau vyko daug didelių renginių, o būdama sostine, ji gali organizuoti konkursą visai šaliai“, – sakė ORF generalinis direktorius Alexanderas Wrabetzas.

Conchita Wurst, kurios tikrasis vardas – Tomas Neuwirthas, Eurovizijos karūną pelnė Kopenhagoje gegužę vykusiame šou su savo daina „Rise Like a Phoenix“.

Ji laimėjo konkursą, surinkusi apie 50 balų daugiau negu jos artimiausi varžovai, nors iš pradžių buvo prognozuojama, kad Conchitos pasirodymas bus neigiamai įvertintas labiau konservatyviose Europos šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)