Kelias dešimtis vaidmenų „keistuoliuose“ sukūręs A. Kaniava prieš keletą metų teatre debiutavo ir kaip režisierius. Vienas paskutinių jo režisuotų darbų - „Tūla ir kiti“, kurį žiūrovai Keistuolių teatre dar turi galimybę pamatyti šį penktadienį.

A. Kaniava šį sezoną dar vaidins spektakliuose „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ ir „Vasarotojai“, kuriuose sukūrė įsimintinus vaidmenis. Kai kurie spektakliai, kuriuose vaidino aktorius, išimti iš teatro repertuaro.

Daug metų A. Kaniava teatrą derino su muzika: rengė savo solinius koncertus, o 2011 atkūrė savo grupę - sunkiosios muzikos orkestrą „Musė“.

Naujienų portalo DELFI žiniomis, A. Kaniava išeina dirbti į įmonę „Bardai.lt“, kuri organizuoja dainuojamosios poezijos festivalius „Purpurinis vakaras“ ir „Tai - aš“, kuriuose ne kartą pakviestas dalyvauti aktorius ir atlikėjas.
Aidas Giniotis

Keistuolių teatro vadovas Aidas Giniotis naujienų portalui DELFI sakė, kad išsiskyrimas buvo draugiškas ir tai buvo A. Kaniavos sprendimas.

„Priežasčių ir vidinių dalykų reikia klausti Andriaus, nes aš negaliu jums tų priežasčių įvardinti, - sakė A. Giniotis. - Man tai buvo ir tikėtas sprendimas, ir netikėtas. Išėjimas iš Keistuolių teatro skamba išdidžiai, bet aš nesuteikiu tam didelės reikšmės. Nes Andrius kai kuriuose spektakliuose lieka vaidinti. Aš jo išėjimą pavadinčiau norą pakeisti pastovią terpę ar nuolatinę buvimo vietą. Tačiau mes draugystės su juo nenutraukėme, nebuvo jokio konflikto. Mes juk teatre nesame susituokę vieni su kitais ir nevaikščiodavome rankomis susikibę. Visi esame laisvi menininkai.“

A. Giniotis pabrėžia, kad jo bičiulis ir ilgametis kolega, su kuriuo dirba jau 32 metus, yra labai talentingas kūrėjas, kokių Lietuvoje reta.

„Man su juo visada buvo malonu dirbti. Galbūt po savaitės, metų ar dešimties mes vėl kursime kartu. Buvo panašus išsiskyrimas su „keistuoliu“ Sigučiu Jačėnu. Taip pat labai skausmingas. Bet iš mano pusės jokių pykčių nėra. Andrius man visada liks draugas. Gal vieną dieną aš jam paskambinsiu ir pasakysiu, kad turiu gerą sumanymą. Arba jis man paskambins, - viliasi Keistuolių teatro vadovas. - Andrius gali išeiti iš Keistuolių teatro, sugrįžti į jį, bet jis publikai ir teatro gerbėjams visada buvo ir liks „keistuoliu“.

Naujienų portalo DELFI kalbintas A. Kaniava kol kas nuo platesnių komentarų susilaikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)