Kelionių po pasaulį įkvėpta muzikinė programa – prieš metus vykusio jubiliejinio „Jaunos muzikos“ koncertų ciklo tęsinys. Nors kviestinių atlikėjų sąrašas šiemet mažesnis – chorui pritars Vytis Nivinskas (kontrabosas) ir Arkadijus Gotesmanas (mušamieji), tačiau programa pasipildė naujais kūriniais.

„Keliautojo užrašus“ šį sezoną išgirsti galės išskirtinai mažesnių miestų gyventojai. Ukmergėje ir Šilutėje pasaulio muzikos kūriniai skambės pirmą kartą, tuo tarpu Birštone choras lankėsi ir pernai.

Didesniuose miestuose profesionalus kamerinis choras pasirodyti neplanuoja – būtent juose prieš metus kolektyvas šventė savo koncertinės veiklos dvidešimpenkmetį. Pats choro meno vadovas Vaclovas Augustinas taip pat pastebi, jog labai džiugu yra žiūrovų akyse matyti troškulį ir smalsumą, o ne persisotinimą.

Vienas pajėgiausių ir novatoriškiausių Lietuvos profesionaliųjų chorų „Jauna muzika“, vadovaujamas dirigento ir kompozitoriaus V. Augustino, jau dvidešimt penkerius metus keliauja po pasaulį. Šiemet pabuvoję Kaliningrado Filharmonijos scenoje, koncertavę Vokietijoje bei paminėję Lituanika skrydį Airijoje dainininkai visur sulaukė labai šiltos žiūrovų reakcijos. Kolektyvas, nuo savo gyvavimo pradžios pasirodęs daugiau nei 15 šalių scenose, puikiai jaučia įvairių stilių, laikotarpių ir kraštų choro muzikos subtilybes.

Tuo galės įsitikinti klausytojai, užsukę į koncertus „Keliautojo užrašai”, kur bus atliekamos įvairių šalių ir stilių giesmės ir dainos. Be kūrinių iš Airijos, Filipinų, Ganos, Kinijos, Brazilijos skambės ir V. Augustino lietuvių liaudies dainų išdailos. Kita svarbi koncertinės geografijos kryptis - amerikiečių choro muzikos mega žvaigždės Erico Whitacre, latvių kompozitoriaus Eriko Ešenvalds bei kūrybiniame kelyje sutikto ir šįmet 80-ąjį gimtadienį švenčiančio estų kompozitoriaus Arvo Pärto originalūs kūriniai chorui.

Turtingas muzikines keliones „Jauna muzika“ surengs Ukmergės kultūros centre (lapkričio 19d.), Šilutės pramogų ir kultūros centre (lapkričio 25 d.) bei Birštono kurhauze (gruodžio 10 d.).

Keliautojo užrašai (2014):

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją