Antradienio ryte vykusią „Tebūnie nakties“ spaudos konferenciją atidarė Rasos Juzukonytės ir Deivido Steponkaus atliekama meilės daina. Minėtąją naktį
gyvai
atliekamos meilės dainos skambės ir Gedimino prospekte iš Muzikos ir teatro akademijos balkono.

Antrąją tebūnie naktį pristatė „Romantiška muzika“ projekto koordinatorė Kristina Valentonienė, „Vilnius – Europos kultūros sostinė“ direktorė Elona Bajorinienė, „Tebūnie naktis!“ projekto vadovė Daina Urbanavičienė, dizainerės Dalia Mauricaitė ir Aistė Nesterovaitė, bei Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus atstovė Auksė Kapočiūtė.

„Kultūros naktis yra labai svarbus projektas, tikimės, kad jis bus tęstinis. Pernai mus nudžiugino gausybė žmonių – apie 90 000. Kultūros nakties formatas aktyvuoja ne tik miestelėnus, bet ir pačius kultūrininkus bei kūrėjus. Labai smagu, kad tik du iš mūsų organizuojamų 48 kultūros projektų bus mokami. Tai - kino peržiūros „Skalvijos“ kino centre bei „Vyno klubo“ programos. Žanriniu požiūriu šių metų nakties projektai bus daug įvairesni. Dalyvauja daugiau galerijų, teatro žmonių. Artėjant renginiui bus dalijami žemėlapiukai. Žmonės bus tikrai informuojami apie tai, kas kur ir kada vyksta. Galime pasidžiaugti, kad kultūros naktis tarptautiškėja – turėsime svečių, projektų dalyvių ir iš užsienio šalių“, - pasakojo E.Bajorinienė.

„Visi renginiai bus interaktyvūs. Jie turėtų sudominti ne tik jaunimą, bet ir vaikučius, suaugusius ir pagyvenusius žmones. Renginiuose susiorientuoti padės savanoriai, jų bus ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Italijos bei Prancūzijos. Šiais metais turėsime ir tris kavos stoteles, kur nemokamai šventės dalyviai bus vaišinami karštu tonizuojančiu gėrimu. Naktį kas valandą kursuos autobusai, todėl sugrįžti namo sunkumų neturėtų kilti“, - tikino D.Urbanavičienė.

„Tebūnie naktis!” suteiks galimybę netradiciniu metu aplankyti muziejus bei galerijas. Vyks edukacinės programos, kurių metu bus supažindinama su šokio meno subtilybėmis, animacijos kūrybos procesu, klasikine indų muzika.

Taip pat veiks unikalus dizaino turgus.

„Tai bus pirmas Lietuvoje dizaino turgus. Jis tęsis 15 metrų Rotušės aikštėje, kur lietuvių bei užsienio dizaineriai pristatinės savo kūrybos vaisius. Ši idėja yra ypatinga tuo, kad kiekvienas dizaineris turės galimybę pajusti tikrą tiesioginį ryšį su vartotoju. Nuo 18 val. iki 24 val. interjero daiktai persikels į eksterjerą – į lauką. Vidurnaktį organizuosime aukcioną“, - pasakojo dizainerės D.Mauricaitė ir Aistė Nesterovaitė.

„Tebūnie nakis!” bus turtinga renginiais: interaktyvus tenisas, šešėlių teatras, silikono teatras, naktinės ekskursijos botanikos sode, zoologijos muziejuje, specialios sakralios programos bažnyčiose ir dar daugelis kitų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją