Kaip sako viena populiari lietuviška muzikos grupė savo dainoje: „Vasara atėjo ir prasidėjo“. Pradėkime!

„IR ŠTAI KAIP...“ („And Just Like That...“)

Šiais metais kultinis „HBO“ serialas „Seksas ir Miestas“ švenčia solidų 25-erių metų jubiliejų. Pasirodęs TV ekranuose dar ‘98 metais, šis fenomenas visiems laikams ir negrįžtamai pakeitė ne tik televizinį pasaulį, bet ir žiūrovus. Tai buvo pirmasis serialas TV istorijoje taip tiesmukai, atvirai ir net įžūliai pasakojęs apie seksą ir santykius.

Šį serialą taip pamilo gerbėjai, kad net praėjus keliems dešimtmečiams, dviem ilgametražiams filmams turime ir serialo tęsinį pavadinimu „Ir štai kaip...“. Nors mūsų pamėgtos trisdešimtmetės draugės čia jau brandaus amžiaus damos, tačiau jų juokingos problemos ir nuotykiai, toks jausmas, nesibaigia niekada.

Kerė, Miranda ir Šarlotė, plius keletas naujų niujorkiečių draugių, šią vasarą kviečia mus ir vėl pasinerti į batelių, rankinukų, kokteilių, prabangių interjerų, keistų kostiumų, naujai atrastų, bet senų meilių ir nejaukių (jei suprantat, ką turiu mintyje) sekso scenų pasaulį.

Nors kritikai vis stipriau baudžia serialo kūrėjus savo aštriais žodžiais, tačiau, niekas per daug į tai nekreipia dėmesio – šis serialas kuo tolyn, tuo labiau absurdiškėja. Tame ir yra jo žavumas.
Idealu, kad visos antrojo sezono serijos bus parodytos iki rudens. Juk, koks metas labiau tinka banalioms ir saldžioms santykių istorijoms, jei ne vasara? Beje, didžiausia „Ir štai kaip...“ staigmena mūsų visų laukia antram sezonui einant link pabaigos, mat, po ilgų diskusijų ir, greičiausiai, didžiulio maišo pinigų, svečio teisėmis trumpam seriale apsilankys ir ketvirtoji (buvusi) geriausia draugė Samanta.

Kas galėjo pagalvot, kad sulauksime tokios akimirkos, tiesa? Kaip šis serialas ne kartą įrodė - „Niekada nesakyk niekada“. Žiūrėkite Telia Play platformoje

„DIEVAITIS“ („The Idol“)

Naujausias ir didžiausias šios vasaros „HBO“ projektas „Dievaitis“. Žiūrovų pamilto serialo „Euforija“ kūrėjai ėmėsi dar vieno šokiruojančio serialo kūrimo, kurį, su šventinėmis fanfaromis ir triukšmingais vakarėliais, raudonojo kilimo renginyje, pristatė šių metų Kanų kino festivalio metu.

Seriale pagrindinį vaidmenį atlieka JAV aktoriaus Johnny Deppo ir prancūzų dainininkės Vanessos Paradis duktė Lily–Rose Depp. Jai kompaniją palaiko ir išties šlykštų vaidmenį čia atlieka superžvaigždė, dainininkas „The Weeknd“, kuris dar visai neseniai nusprendė atsisakyti savo „savaitgalinio“ pseudonimo ir nuo šiol viešojoje erdvėje prisistato tikruoju savo vardu Abel Tesfaye.
Šis serialas apie perspektyvią, tačiau vidinių problemų talžomą pop žvaigždę Jocelyn, kuriai galvą apsuka itin prastos reputacijos veikėją Tedros, kurį ir vaidina kanadietis atlikėjas.
Šiame šou be jokių nutylėjimų ir pagražinimų rodomas tikrasis pasaulinės žvaigždžių kalvės - Holivudo spindesys ir skurdi tuštybė: narkotikai, seksas, pinigai ir intrigos.

Nors serialas gavo „pylos“ nuo kritikų už padorumo ribų išnykimą ir necenzūrinius dialogus, patys kūrėjai patikina, kad tai jų nestebina, toks ir buvo jų tikslas.

Jei esate žiūrėję „HBO“ kurtus serialus, tokius kaip „Sostų karai“, „Tikras kraujas“ ar „Euforija“ tikrai žinote, kad šios kompanijos TV projektuose apstu itin atvirų sekso scenų. „Dievaitis“ tikrai ne išimtis, šis serialas skirtas išskirtinai tik suaugusių auditorijai. Ar šis serialas šokiruos ir jus? Pažiūrėkite ir nuspręskite patys.

Telia Play nauja serija kiekvieną pirmadienį.

„POETAS“

Nenustebinsiu pasakius, jog šis dviejų žinomų Lietuvos režisierių Giedriaus Tamoševičiaus ir Vytauto V. Landsbergio filmas „Poetas“ yra įkvėptas tragiška ir širdį veriančia, kuo tikriausia vaikų poeto Kosto Kubilinsko gyvenimo istorija.

Juostoje pasakojama kaip kuklus ir talentingas poetas Kostas už antisovietinę kūrybą yra išsiunčiamas mokytojauti nedidelio miestelio mokykloje. Lyg to dar būtų negana, perspektyviam poetui sovietai įsako rinkti ir raportuoti informaciją apie miške besislepiančius partizanus. Deja, to paties iš Kosto pareikalauja ir jį susekę partizanai. Ką pasirinkti Kostui? Sunkūs klausimai ir dar sunkesni sprendimai laukia poeto jau filmui įpusėjus.

Kuo didžiausių pagyrų nusipelno pagrindinio vaidmens atlikėjas aktorius Donatas Želvys, šioje juostoje atlikęs kukliojo poeto Kosto rolę. Už šią rolę dar šios vasaros pradžioje aktorius buvo apdovanotas „Sidabrinės gervės“ statulėle.

Tačiau, mano asmeninės ir kuo nuoširdžiausios liaupsės tenka aktoriui Dainiui Gavenoniui, suvaidinusiam net ir JAV „Oskaro“ apdovanojimo vertą rolę - partizanų vadą Taurą. Nuo pat pirmos akimirkos ekrane šis aktorius prikaustė dėmesį ir iki pat paskutinės neleido suabejoti jo autentiškumu nė sekundei. Tikrai po šio filmo peržiūros norėsis dar labiau pasigilinti apie Lietuvos partizanus ir jų veiklą miškuose. Žiūrėkite Telia Play platformoje.

„8 KALNAI“ („The Eight Mountains”)

Šiais metais didžiausiame Lietuvoje kino festivalyje „Kino Pavasaris“ ši italų drama tapo pačiu populiariausiu ir lankomiausiu žiūrovų filmu. Dar prieš pat prasidedant festivaliui gandas apie šią dviejų bičiulių viso gyvenimo istoriją lyg aidas Alpėse skambėjo visose „a must“ filmų rekomendacijose.
Džiugu, jog pasibaigus pavasarinei kino šventei šią juostą galime žiūrėti jau ne tik sausakimšose kino salėse, bet ir jaukiai vasarojant savo namuose.

Ši kino juosta sukurta pagal to paties pavadinimo rašytojo Paolo Cognetti romaną, kuriame pasakojama dviejų vaikystės draugų Pjetro ir Bruno draugystės istorija, užsimezganti vaikystėje ir išauganti į ilgametę, itin artimą suaugusių žmonių bičiulystę.

Kaip žinia, jaunieji santuokos metu vienas kitiam taria žodžius „ir džiaugsme, ir varge“, kuo puikiausiai ši frazė tinka ir šiems dviem draugams. Kino juostoje bičiuliai tikrai išvys ir džiaugsmo, ir vargo. Kartu su abiem, itin skirtingais, tačiau kuo puikiausiai vienas kitą papildančiais ir atliepiančiais draugais, kalnietiškas vasaras leisite ganydami karves, maudysitės nuostabaus skaidrumo ežeruose ir vasarosite kartu su jais kalnų papėdėje.

Žiūrint šį filmą tikrai atrodys lyg keliaujate per dviejų žmonių gyvenimą ir per dvi su trupučiu valandos sužinosite, kas yra ta tikroji, dar antikos filosofų taip gausiai apkalbėta, bičiulystė, kur slypi gyvenimo prasmė (banalu, tačiau, tikrai tai pajausite) ir ką reiškia gyventi kalnuose. Mums, lygumų žmonėms, tą tikrai sunku suprasti.

Primenu, kad filmas išties nėra trumpas – pasiruoškite užkandžių ir leiskitės į kalnus su Pjetro ir Bruno! Žiūrėkite Telia Play platformoje

„PAKALIKAI 2“ („Minions: Rise of Guru“)

Ponios ir ponai, pasveikinkite 2022 metų patį žiūrimiausią Lietuvos kino teatrų filmą! Jokia kita kino juosta praėjusiais metais nesulaukė tiek žiūrovų dėmesio kiek šis animacinis filmas, Lietuvos kino centro duomenimis, beveik 250 tūkst. žiūrovų ėjo į kino sales ir stebėjo geltonųjų išdykėlių Pakalikų ir jų sąjungininkų nuotykius. Jei jūs, be pateisinamos priežasties, dar nematėte šio filmo – kuo puikiausia proga šią vasarą šią nedovanotiną spragą užtaisyti. Turiu tokią nuojautą, kad jaunieji žiūrovai pažiūrėję šį filmą kitą dieną ir vėl norės jį kartoti. Nesakykite, kad neperspėjau!

Šioje animacinėje juostoje ir toliau stebime kaip geltonieji nenaudėliai kartu su savo piktadariu šeimininku Gru, kuris šioje istorijoje dar tik pradedantysis blogietis, kuria planus apie pasaulio užkariavimą. Viskas kaip ir būtų visai neblogai, bet kaip žinia, geltonieji nenaudėliai yra būtent tie, vis patenkantys į pačias kurioziškiausias situacijas ir niekaip iš jų neišsikapstantys. Šis animacinis filmas nėra išimtis – nuotykių ir juokingų situacijų bus apstu.

Jei kartais sugalvosite prieš žiūrėdami šią juostą, pasižiūrėti ir pirmąją šios sagos dalį – ją taipogi rasite „Telia Play“ filmų nuomoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją