Po kiekvieno savo filmo pristatymo ovacijomis palydimi broliai Ethanas ir Joelis Coenai, Kanų festivalyje pristatė naujausią darbą „Inside Llewyn Davis”. Kino kritikai buvo apstulbinti puikaus biografinių faktų ekranizavimo bei viso būrio garsiausių aktorių ir dainininkų pasirodymų ekrane, tad filmui pranašaujamas ir Oskaras.

Oskaro laureatai Coenai biografinėje juostoje filmuotis pakvietė „Didžiajame Getsbyje” sužibėjusią Carey Mulligan, drauge su ja filme „Inside Llewyn Davis” vieną pagrindinių vaidmenų atlieka Justinas Timberlake’as ir, žinoma, broliai neapsiėjo be etatinio savo aktoriaus – Johno Goodmano. Režisieriai pristato būtent tai, ko reikia žiūrovui: komediją su melancholijos atspalviu, lengvabūdiškumą ir galingą saviraišką, sukoncentruotą į menininko kūrybos išraišką. Filmas, kupinas koeniškų juokelių, pavadintas populiariausio atlikėjo albumo pavadinimu.

Tai istorija apie 1960-taisiais Niujorke dainas kūrusį bei atlikusį legendinį Dave Van Ronką. Režisieriai nepavadino pagrindinio filmo veikėjo šiuo vardu, nes teigė norintys sukurti juostą Van Ronkui atminti panaudodami jo biografijos faktus, tačiau ne personalizuoti jį ekrane. Filme persipina tuometinių menininkų kančios ir spindesys – režisieriai rodydami vieną veikėją parodo visus tuo laikotarpiu kūrusius menininkus. Įspūdį sustiprina puikiai Justino Timberlako bei Carey Mulligan atliekamos dainos.

Lietuvos kino teatruose biografinė komedija „Inside Llewyn Davis“ pasirodys netrukus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją