„Oskaro“ nominantas Viggo Mortensenas persikūnijo į šiuolaikinį Mauglį – šešių vaikų tėvą Beną, kuris prieš daugelį metų kartu su žmona nusprendė auginti savo atžalas toliau nuo vartotojiškos civilizacijos ir jos primestos švietimo sistemos, kuri jųdviejų požiūriu nesistengia ugdyti asmenybių, o atvirkščiai – bukina vaikus nuo pat mažumės, paversdama juos zombiais-vartotojais. Dostojevskio raštų skaitymas prie laužo, kasdieniai pasilaipiojimai kalnuose vietoj mankštos, elnio medžioklė be šiuolaikinių šaunamųjų ginklų, atviros diskusijos bet kokiais, net pačiais intymiausiais klausimais ir jokio melo ar supaprastinos tiesos – tai įprasta Beno vaikų kasdienybėje.

Viskas pasikeičia, kai miršta viena iš šio savotiško rojaus kūrėjų – Beno žmona ir visų šešių vaikų mama Lesli. Susitelkę vaikai su savo šauniuoju tėvu priešakyje nusprendžia ją palaidoti taip, kaip ji to norėjo, todėl visi išvyksta į jiems nelabai įprastą kelionę – į prekybos centrų, prabangių automobilių ir socialinių tinklų pasaulį susitikti su savo giminaičiais, kurie jų nelaukia. Jų laukia šokiruojanti akistata su realybe, prie kurios jie nepripratę.

Įdomu yra tai, kad filmo „Šaunusis kapitonas: gyvenimas be taisyklių“ istorija nėra išgalvota nuo pradžios iki pabaigos. Ji turi realų pagrindą – filmo režisierius Mattas Rossas prasitarė, kad sukurti šį filmą paskatino jo paties tėviška patirtis.

Kino kritikai linkę manyti, kad arba režisieriui, arba aktoriui Viggo Mortensenui filmas turėtų pagaliau pelnyti „Oskarą“. Nes filmas šiemet žeriasi apdovanojimus vieną po kito: Kanų kino festivalyje Mattas Rossas buvo pripažintas geriausiu metų režisieriumi, dramos kūrėjai buvo apdovanoti Romos, Sietlo, Karlovy Varų kino festivaliuose.

Išskirtinė emocijų kupina ir susimąstyti priversianti drama „Šaunusis kapitonas: gyvenimas be taisyklių“ į Lietuvos kino teatrus atkeliauja gruodžio 1 d.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)