Artėjant „Non-stop“ premjerai, kuri įvyks jau šį penktadienį, vasario 28 dieną, kviečiame sužinoti daugiau įdomybių apie tik pernai Holivude debiutavusią 30-metę kenietę L.Nyong‘o.

Būtent L.Nyong‘o laikoma stipriausia aktorės Jennifer Lawrence konkurente varžybose dėl Geriausios antro plano aktorės „Oskaro“ per artėjančią 86-ąją JAV kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų teikimo ceremoniją, kuri įvyks kovo 2 dieną.

Lupitos tėvas yra žinomas Kenijos politikas, buvęs šalies ministras ir dabartinis Kenijos Kisumu apygardos senatorius Peteris Anyang'as Nyong'o.

L.Nyong‘o gimė Meksikos sostinėje Meksike. Tuo metu jos tėvas dirbo kviestiniu politikos mokslų dėstytoju prestižiniame Meksiko koledže „El Colegio de México“. Būsimos aktorės šeima Meksikoje gyveno jau trejus metus.

Būdama mažiau kaip vienerių metukų Lupita su tėvais grįžo į Keniją, kur jos tėvas dėstė Nairobio universitete. Atgal į Meksiką tėvai ją išsiuntė 16-os, kad mergina išmoktų ispanų kalbos.

Vaikystėje Lupitai neretai tekdavo vaidinti spektakliuose per giminės susitikimus. Kenijoje ji lankė mergaičių mokyklą kur pirmąjį nedidelį vaidmenį atliko pjesėje „Oliveris Tvistas“. Pirmąsyk didžiajame teatre Lupita pasirodė būdama 14-os. Ji su žinoma trupe „Phoenix Players” pasirodė spektaklyje „Romeo ir Džuljeta“, kur suvaidino Džuljetą.

L.Nyong‘o 2012-aisiais baigė vaidybos mokslus prestižiniame JAV Jeilio universitete.

L.Nyong'o tėvai pavadino pagal Luo etninės grupės tradiciją vadinti vaikus pagal dienos įvykius. Lupitos vardą aktorė gavo Gvadalupės mergelės garbei.

Aktorės mama yra Afrikos vėžio fondo direktorė bei turi savo komunikacijos agentūrą. Viena iš Lupitos pusseserių Tavia Nyong‘o yra profesorė Niujorko universitete, o kita jos pusseserė Isis Nyong‘o 2012-aisiais žurnalo „Forbes“ buvo tituluota viena galingiausių jaunų Afrikos moterų.

L.Nyong‘o yra antroji iš šešių vaikų.

Aktorė laisvai kalba anglų, ispanų, suahilių ir luo kalbomis.

L.Nyong‘o teigimu, siekti aktorės karjeros ją įkvėpė tokios moterys kaip Whoopi Goldberg ir Oprah Winfrey, taip pat svaraus indėlio turėjo aktorius Ralphas Fiennesas.

Iki rolės filme „12 vergovės metų“ Lupita yra nusifilmavusi tik trumpame filme „East River“ ir televizijos miniseriale apie jaunus keniečius – „Shuga“.

2009-aisiais L.Nyong‘o tapo dokumentinės juostos „In My Genes“ scenarijaus autore, režisiere ir prodiusere. Filme pasakojama apie Kenijos albinosus.

L.Nyong'o taip pat yra režisavusi muzikinį Wahu ir Bobi Wine dainos „The Little Things You Do“ vaizdo klipą, kuris buvo nominuotas Geriausio vaizdo klipo kategorijoje per 2009-ųjų muzikinius MTV Afrikos apdovanojimus.

2014-aisiais L.Nyongo‘o tapo vienu naujų „Miu Miu“ pavasario kolekcijos veidų.

Nepriekaištingomis suknelėmis per pastarąjį apdovanojimų sezoną stebinusi Lupita spėjo išgarsėti Holivude ryškiu ir išskirtiniu stiliumi bei elegancija bei papuošė daugybę žurnalų viršelių.

Lupita kaip savo palydovą į Palm Springso kino festivalį nusivedė savo brolį Peterį. Po renginio aktorė padėkojo Juliai Roberts, kad „Peterį pavertė šauniausiu mokyklos vaikinu“ su juo nusifotografuodama.

Į „Auksinių gaublių“ teikimo ceremoniją Lupita keliavo su „darbų sąrašu“. Jame buvo tokie punktai kaip pasisveikinti su Jessica Chastain, supažindinti geriausią draugę su Meryl Streep ir nusifotografuoti su Jaredu Leto.

Naujojo veiksmo trilerio „Non-stop“ istorija rutuliojasi iš Niujorko į Londoną skrendančiame lėktuve. Iš pradžių atrodo, kad skrydis per Atlantą nebus niekuo ypatingas, tačiau L.Neesono herojus oro maršalas netikėtai gauna bauginančią žinutę – grasinama kas dvidešimt minučių nužudyti po lėktuvo keleivį.

Kai šiurpūs pažadai pasitvirtina, nežinomi piktavaliai pareikalauja milžiniškos pinigų sumos – 150 milijonų JAV dolerių. Iš šalies atrodo, kad žudymai ir grasinimai yra paties maršalo darbas, todėl neteisingai apkaltintas karininkas griebiasi vienintelės galimybės ir mėgina pats atrasti nematomus priešus. Dvylikos kilometrų aukštyje besimezganti drama su kiekviena minute įgyja vis didesnį mastą...

L.Neesono herojaus mėginimai apsiginti gerą vardą specialiųjų tarnybų persekiojamame lėktuve ir kova su nežinomais užgrobėjais juostoje „Non-stop“ – jau nuo vasario 28 dienos.

Filmo „Non-stop“ anonsas:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)