„Aš labai apgailestauju dėl savo paties sukurtų personažų elgesio. Džiaugiuosi, kad kol kas dar esu sveikas“, - sakė režisierius, taip originaliai žiniasklaidai pristatęs pirmąjį savo filmo reklaminį klipą.

E. Vėlyvis neslepia, kad su naujausia savo juodojo humoro veiksmo komedija nori sudrebinti ne tik Lietuvos kino pasaulį, bet ir išmėginti jėgas tarptautinėje rinkoje.

Dėl juostos platinimo jau deramasi su Didžiosios Britanijos, JAV, Kanados, Prancūzijos platintojais. "Kol kas vyksta derybos, tačiau kas platins šį filmą, kol kas dar sunku pasakyti. Tačiau patalpinus informaciją IMDB tinklapyje, informacija susidomėjo tokie pasaulinio garso platintojai, kaip „Universal Pictures“ ar Rusijos grandas „Karo Film“, - pasakojo filmo kūrėjai.

Vaidmenis filme atliko skirtingų kraštų ir tautybių aktoriai: pradedant amerikiečiais, britais, rusais, australais ir, žinoma, baigiant lietuviais. Filmas 80 proc., nufilmuotas anglų kalba. Tačiau kūrėjai pabrėžia, kad nepaisant to, juostoje labai daug lietuviškumo ir vietos papročių.

DELFI paklaustas, kuo jo naujasis darbas skirsis nuo juostos „Zero 2”, E. Vėlyvis sakė, jog pastarojoje komedijoje Lietuva vaizduojama lietuvių akimis, o „Redirected“ mūsų šalis atsiskleidžia užsieniečių akimis.

„Zero 2” filmui buvo suteiktas „S“ cenzas. Tačiau, kaip DELFI prisipažino E. Vėlyvis, „Redirected“ turbūt turės „SSS“ ženklą. „Jie vien jau išgirdę mano pavardę filmui iškart duoda „S“ ženklą, - juokėsi režisierius. - Tačiau kas žino, kad galbūt komisijai pasirodys kitaip ir ji juostai skirs „N-16“. Tiesa, kūrėjai pabrėžia, kad „Redirected“ nerekomenduojamas jautriems, humoro ir šaržo nesuprantantiems piliečiams.

„Redirected“ filmopristatymo akimirkos - DELFI galerijoje:

Dviejų valandų filmas pasakoja keturių britų draugų istoriją - Londone apiplėšę nelegalų kazino, vyrukai nuo jos persekiojančių gangsterių bėga į Malaiziją. Tačiau dėl ugnikalnio išsiveržimo jie priversti leistis Lietuvoje, kur patenka į neįtikėtinų nuotykių sūkurį Vilniuje ir provincijoje.

„Filmas pasakoja apie tai, kaip lietuviškos kiaulės auklėja anglišką kiauliškumą. Filmas sukurtas norint paneigti tai, kas yra neišvengiama - užsieniečių nuolatos kuriamus mitus apie Lietuvą, - pasakojo E. Vėlyvis. - Šiame filme bus gerokai daugiau meilės tėvynei, tačiau jos išraiška pasirinkau stiprią šaržuotę, kurios paviršutinis vertinimas stipriai šokiruos. Tokiu atveju siūlau tiesiog atsipalaiduoti ir į savo šalį pažvelgti užsieniečių akimis“.

Juosta buvo filmuota 38 skirtingose vietose - nuo Anglijos karalienės rūmų prieigų iki atokiausių Lietuvos kaimo užkampių. Pagrindiniai filmavimo darbai vyko praėjusią vasarą. Tačiau kūrybinė komanda jau šios savaitės pabaigoje vyksta į Londoną, kur bus nufilmuoti finaliniai juostos kadrai. „Redirected“ premjera planuojama 2014 metų sausio-vasario mėnesį.

Naujausioje E. Vėlyvio juodojo humoro veiksmo komedijoje įsiamžino pusšimtis aktorių. „Pats pirmasis aktorius, sutikęs vaidinti šiame filme, buvo veiksmo filmų žvaigždė Vinnie Jonesas. Vos perskaitęs scenarijų jis pareiškė, kad tai yra jo vaidmuo, kurio jis lauks tiek, kiek reikės“, - per pristatymą pasakojo kastingo vadovas Donatas Šimukauskas.

„Redirected“ juostoje vaidmenis taip pat sukūrė Arturas Smolyaninovas, Gilas Darnellis, Johnas Williamsas, Danielis Bowkeris, Danielis Nehme, Oliveris Jacksonas ir visas būrys Lietuvos aktorių.

Šis E. Vėlyvio filmas tapo paskutiniu, kuriame įsimintiną nuodėmingo kunigo vaidmenį sukūrė aktorius Vytautas Šapranauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)