Prie Liverpulio arenos buvo galima pamatyti ne vieną pasipuošusį faną, tiesa, ryškiausi – tie, kurie atvyko pasidabinę specialia atributika – Europos šalių vėliavomis. Jie Delfi sutiko papasakoti, kokios šalies atlikėją palaiko.

Sutikti konkurso žiūrovai teigė žinantys ir Lietuvos atlikėją, pasakojo, kad M. Linkytės pasirodymas yra įsimintinas, prognozuoja jai vietą finale.

Žmonės renkasi stebėti antro „Eurovizijos“ pusfinalio:

Tiesa, likus valandai iki antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio, šalia Liverpulio arenos buvo galima sutikti ir M. Linkytės artimuosius – tėvus bei brolį su sužadėtine. Delfi jie pasakojo, kad tikisi Lietuvos pergalės dainų konkurse, tačiau, kad ir kaip bebūtų, be galo palaiko M. Linkytę.

Atlikėjos atvykęs palaikyti jos brolis Mantas Linkis kartu su širdies drauge Agne Delfi sakė, kad pastaruosius mėnesius M. Linkytę matė rečiau, juokdamiesi teigė, kad yra paruošę netgi sąrašą veiklų, kurias žinoma atlikėja turės atlikti bos grįžusi į Lietuvą

„O kol kas tiesiog jos nevarginame klausimais: kaip jai sekasi, kaip jaučiasi, mums svarbiausia, kad ji mėgaujasi. Tai mums yra didžiausias laimėjimas“, – sakė sutikta pora.

M. Linkytės artimieji taip pat pridūrė, kad tikisi jos laimėjimo, o vėliau linki jai gerai išsimiegoti. Po viso renginio artimieji ketina atlikėjai padovanoti apsilankymą pas masažo specialistą arba pakviesti į vakarienę.

Pasiteiravus, ką dar be Monikos palaiko šiame pusfinalyje, atlikėjos brolis ir jo širdies draugė pasakojo per daug nesidomėję kitų šalių atstovais. Vis dėlto matė ir liko sužavėti kaimynų estų pasirodymu.

Atlikėjos šeima atskleidė, kad atskrido į Londoną vos prieš porą valandų, į areną atvyko su automobiliu: „Buvo ilgas kelias, bet smagu. Atvažiavę į Liverpulį atsidarėme langus ir paleidome Monikos dainą.“

Į Lietuvą šeima ketina išskristi sekmadienį, tačiau kalbinami nebuvo tikri, ar pavyks greitai susitikti su M. Linkyte.

Delfi primena, kad 2023 m. „Eurovizijos“ dainų konkursas vyksta 67-aji kartą, Liverpulyje, Didžiosios Britanijos mieste, kuriame gyvena apie 500 tūkst. žmonių.

2022 m. konkursą Turine, Italijoje nugalėto Ukrainos grupė „Kalush Orchestra“ su daina „Stefania“, tai būtų buvęs trečias kartas, kai „Eurovizija“ būtų surengta šioje šalyje, tačiau dėl vykstančio karo priimtas sprendimas konkursą rengti kitoje šalyje.

Kelios šalys išreiškė susidomėjimą „Eurovizijos“ rengimu, tačiau galiausiai priimtas sprendimas, kad konkursas vyks Didžiojoje Britanijoje, šalyje, kuri prieš metus užėmė antrą vietą. Tai yra devintas kartas, kai čia rengiama „Eurovizija“.

Dalyvių pasirodymus žmonės stebės 11 000 vietų Liverpulio „M&S“ arenoje, kurioje anksčiau vyko įvairūs sporto, kultūriniai renginiai, koncertai. Anksčiau čia rengiami 2008 m. MTV Europos muzikos apdovanojimai, Pasaulio meninės gimnastikos čempionatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją