Save „Eurovizijos“ dainų konkurso gerbėja vadinanti britė sako svajojusi gauti bilietų į renginį, bet likimas jai iškrėtė pokštą: „Dabar man bilietų nereikia, nes pati lipu į sceną“.

Laisvalaikiu dainuojanti N. Lambrianos pasirodo dainininkės Adele kūrybos projekte „Adele Uncut“. Ir tai ne vienintelis jos kaip dainininkės darbas.

Su M. Linkyte britė susipažino per vokalo mokytoja dirbančią draugę.

Kartą Monika jau atstovavo Lietuvai šiame konkurse – 2015 metais užėmė septintą vietą.

„Tai buvo atviro mikrofono vakaras, mano draugė panoro mane supažindinti su popžvaigžde iš Lietuvos. Tai buvo Monika Linkytė. Jeigu esate tokie dideli „Eurovizijos“ gerbėjai kaip aš, neabejotinai ją prisimenate iš 2015 metų konkurso. Aš jos be užuolankų paklausiau, ar galėtų man parūpinti bilietą į renginį Liverpulyje, o jau kitą savaitę ji man parašė, kad įkvėpiau ją dalyvauti, ir paklausė, ar nenorėčiau pamatyti, kaip ji dalyvaus atrankoje Lietuvoje. Galiausiai sako: žinau, kad puikiai dainuoji, man reikia tavęs scenoje kartu su manimi. Ir viskas. Noriu kartu leistis į šią kelionę“, – pasakoja ji.

11 May 2023, Great Britain, Liverpool: Monika Linkyt· (r) from Lithuania sings "Stay" during the second semi-final of the 67th Eurovision Song Contest (ESC) at the M&S Bank Arena. Photo: Peter Kneffel/dpa

Po septynių savaičių ir kelių viešnagių Lietuvoje, kai teko dalyvauti nacionalinėje atrankoje, N. Lambrianos kartu su M. Linkyte atsidūrė „Eurovizijos“ scenoje.

Paklausta, kas ją sieja su Lietuva, N. Lambrianos atsakė, kad giminaitis darėsi DNR testą ir paaiškėjo, kad „mes maždaug 1 proc. lietuviai“. Dainininkės močiutė patvirtino, kad kadaise Lietuvoje būta giminių.

Kol kas patirtis Liverpulyje, anot N. Lambrianos, nuostabi – įveiktas pusfinalio barjeras, o atmosfera fantastiška.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją