Anglijos mieste Liverpulyje šeštadienį vyksiantis dainų konkurso finalinis koncertas rengiamas praėjusių metų nugalėtojos Ukrainos vardu dėl Rusijos invazijos.

Tačiau EBU pareiškė, kad „griežtos taisyklės“ neleido patenkinti Ukrainos lyderio prašymo kalbėti per vaizdo transliaciją, argumentuodama, kad konkursas yra „nepolitinis“.

„Premjeras mano, kad prezidentui V. Zelenskiui derėtų kreiptis į renginio dalyvius, todėl esame nusivylę Europos transliuotojų sąjungos sprendimu“, – sakė R. Sunako atstovas spaudai.

„Vertybės ir laisvės, už kurias kovoja prezidentas Zelenskis ir Ukrainos žmonės, nėra politinės, jos yra pamatinės“, – sakė jis žurnalistams.

„Pati „Eurovizija“ tai pripažino praėjusiais metais, kai sustabdė Rusijos dalyvavimą konkurse“, – pridūrė jis, tačiau atsisakė pasakyti, ar Jungtinė Karalystė imsis kokių nors veiksmų konkursą organizuojančio transliuotojo BBC atžvilgiu.

Tačiau Ukrainos žiniasklaida penktadienį pranešė, kad Ukrainos prezidento kanceliarija nesikreipė į „Eurovizijos“ dainų konkurso organizatorius su prašymu transliuoti V. Zelenskio kreipimąsi nei finale, nei bet kuriame kitame konkurso etape.

„Eurovizijos“ finale ketinama specialiai pagerbti Ukrainą, jo metu pasirodys 11 šalies atlikėjų, įskaitant praėjusių metų nugalėtoją grupę „Kalush Orchestra“. Vakaro metu bus rodomi vaizdo klipai, kuriuose bus pristatomos įvairios šalies vietovės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją