Oficialiame „Eurovizijos“ instagramo puslapyje „Eurovision Song Contest“ buvo pasidalinta vos kelias minutes trunkančiu vaizdo įrašu, kuriame Lietuvai atstovausiantis Silvester Belt pasakoja tris faktus apie save.

Atlikėjas teigia, kad išmoko groti gitara, kai jam buvo 5-eri, o pirmoji sugrota daina – „Take Me Home, Country Roads“. Be to, Silvester Belt neslėpė, kad visada norėjo pasidaryti tatuiruotę.

„Ir pagaliau pasidariau vieną kai filmavome „Eurovizijos atviruką“. Mano nosies aksesuaras“, – trumpai šypsodamasis pasakojo atlikėjas prieš kameras parodęs tatuiruotę, kurioje įamžintas jo nosies papuošalas, kuris traukė visų jo gerbėjų akį nacionalinių „Eurovizijos“ atrankų metu.

Silvester Belt tatuiruotė

Silvester Belt pridūrė, kad tatuiruotė yra skirta jo šių metų dainų konkurso pasirodymui.

Trečias faktas, apie kurį prakalbo atlikėjas – vėlavimas. Silvester Belt juokaudamas teigė, kad niekada nespėja ateiti laiku.

„Juokinga, nes ir mano daina „Luktelk“ taip pat reiškia laukimą“, – kalbėjo Silvester Belt.

Delfi primena, kad laikui iki starto didžiojoje „Eurovizijoje“ sparčiai tirpstant, pasiruošimas Lietuvos pasirodymui verda pilnu pajėgumu. Gegužės 7-ąją vyksiančiame pirmajame pusfinalyje, o sėkmės atveju – ir didžiajame finale gegužės 11 d., bus itin svarbus ir užsienyje gyvenančių lietuvių palaikymas.

Pernai konkurso balsavime įvesta naujovė šiemet išplėsta. Pusfinalyje, kuriame pasirodys Lietuva, galės balsuoti ne tik jame dalyvaujančios šalys bei vietas finale turinčios Švedija, Jungtinė Karalystė bei Vokietija, bet ir žiūrovai konkurse nedalyvaujančiose šalyse. Šie balsai bus sujungti į vieną „likusio pasaulio“ grupę. Organizatoriai neseniai paskelbė, kad šiemet šis nedalyvaujančių šalių balsavimas prasidės likus net 24 valandoms iki šou, tad pasaulio lietuviai turės daugiau laiko balsais išreikšti savo palaikymą.

Šiuo metu vykstančių gastrolių metu Silvester Belt taip pat planuoja susitikti su keliomis lietuvių bendruomenėmis Europoje. Anot jo, stiprus tautiečių palaikymas įkvepia ir drąsina siekti geriausio rezultato.

„Intensyviai ruošiamės, kad paruoštume geriausią įmanomą Lietuvos pasirodymą“, – sako atlikėjas.