Laidos metu dvi priešininkų komandos spėja mįsles-dainas, tačiau azartiškai įsijautusi Asta Baukutė pribloškė net laidos vedėjus. Atspėjusi, jog tai – Simono Donskovo daina – šoko iš savo vietos, pakėlė vieną ranką viršun, o kitos du pirštus prilietė prie lūpų taip atvaizduodama Hilterį.

Prisėdusi Asta vėl pakilo ir, rodydama pirštu į priešininkų komandą, kelis kartus garsiai sušuko „Žydas!“.

Toks A. Baukutės akibrokštas papiktino laidos žiūrovus ir šie socialiniuose tinkluose ėmė dalytis laidos įrašo ištrauka bei vėlėsi į diskusijas, kuriose negailėjo kritikos emocingai pasielgusiai Astai.

Asta Baukutė

Perfilmuotu vaizdo įrašu savo feisbuko profilyje pasidalijo ir viena iš laidos vedėjų – Beata Tiškevič. „Labai atsiprašau už šį vaizdą. Tai visiškai prieštarauja mano ir kolegos vertybėms. Kai įvyko šis incidentas studijoje, su Arūnu (Beata laidą „Atspėk dainą“ veda kartu su Arūnu Valinsku – DELFI) pasijutome labai nepatogiai, tačiau, tvirtai žinodami, kad toks dalykas į eterį tikrai nepaklius, tęsėme laidą“, – dėstė Beata pabrėždama, kad laida filmuojama iš anksto, tad tuomet ji buvo tikra, kad montuojant laidą šių kadrų televizijos žiūrovai tikrai neišvys.

Beata Tiškevič ir Arūnas Valinskas

„Dabar man gaila, kad nesureagavome garsiai, neatkreipėme į tai dėmesio, tai rodo, kad mes esame abejingi. Ne, mes nesame abejingi, – toliau savo įrašą tęsė B. Tiškevič. – Man labai gėda dėl to, kad šįvakar jums teko matyti tokį dalyką. Nuoširdžiai visų atsiprašau ir tikiuosi, kad už tai atsakomybę prisiims atsakingi asmenys, nes tokių dalykų eteryje būti negali.“

Pasklidus diskusijoms savo komentaru pasidalijo ir LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis: „Tik sužinojęs apie komentuojamą šio penktadienio vakaro laidos „Atspėk dainą“ epizodą, peržiūrėjau. Esu šokiruotas. Tai niekaip nesiderina su LRT propaguojamomis vertybėmis. Kaip atsakingas už LRT programą ir laikinai einantis LRT generalinio direktoriaus pareigas, nuoširdžiai atsiprašau mūsų žiūrovų. Apie incidentą informuotas LRT generalinis direktorius priėmė sprendimą laidą nedelsiant stabdyti. Šeštadienį numatyti projekto filmavimai neįvyks. Laida jau išimta iš LRT Mediatekos, nuimti savaitgalį suplanuoti kartojimai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (505)