Vizažistė Dalia Mišeikienė, besirūpinanti „Delfinai ir žvaigždės“ vedėjų ir dalyvių makiažu, naujienų portalui DELFI prisipažino, kad svarbiausia jų užduotimi buvo išsirinkti tinkamiausią makiažo gamintoją, kurio produkcija būtų atspari sūriam baseino vandeniui.

„Šis projektas mums buvo tikras iššūkis. Vizažistai dažniausiai puošia žmones išskirtinėmis progomis, tačiau „Delfinai ir žvaigždės“ filmavimuose dalyviai turi atrodyti gražiai ne tik prieš įšokantį vandenį, bet ir išlipus iš baseino“, – sakė D. Mišeikienė.

Speciali kosmetika

Vandeniui atsparią kosmetiką kuria daug gamintojų, tačiau ne visos jos būna efektyvios ir patikimos. TV projekto dalyviai prieš kiekvieną filmavimą grimuojami ir gražinami specialia kosmetika, kuria naudojasi sportininkai, užsiimantys vandens sportu.
Projekto "Delfinai ir žvaigždės" dalyvių makiažas, šukuosenos ir kostiumai

„Iš tiesų atrodo kaip tai yra nieko neišsiskiriantys paprasti dažai, tiesiog mes naudojame juos kitaip nei darant įprastinį makiažą. Ši kosmetika yra vandeniui atsparaus gelio pagrindu“, – paaiškino makiažo meistrė.

Kaip tokią vandeniui atsparią kosmetiką nusivalyti? „Nėra taip sunku, kaip būtų galima įsivaizduoti, – patikina vizažistė Gabrielė Kupčinskienė. – Tačiau nusivalyti grimui taip pat reikia specialių priemonių su aliejiniu pagrindu, kurios skirtos vandeniui atspariai kosmetikai nuvalyti.“

Šukuosenas be segtukų daro kelias valandas

Jei vizažisčių potėpiai dalyvius puošia net ir kelias valandas praleidus vandenyje, TV projekto „Delfinai ir žvaigždės“ šukuosenų meistrė Erika Polionovaitė savo darbo vaisiais džiaugiasi neilgai.

Prie kai kurių dalyvių šukuosenų ji pluša kelias valandas – tiesina, garbanoja, velia ir formuoja dalyvių plaukus. Tačiau žvaigždei murktelėjus į baseiną visos E. Polionovaitės pastangos nuplaunamos sūraus vandens.
Projekto "Delfinai ir žvaigždės" dalyvių makiažas, šukuosenos ir kostiumai

„Būna labai skaudu, kai kelias valandas pluši prie dalyvių šukuosenų, o po trijų minučių jau išmirkusios vandenyje, – šypsodamasi sako šukuosenų meistrė. – Tačiau toks projektas.“

Dalyvių šukuosenomis besirūpinanti E. Polionovaitė taip pat turėjo gerokai pasukti galvą, kaip merginoms suformuoti ir sutvirtinti šukuosenas be segtukų ir sagučių, kurios galėtų sužeisti delfinus.
Šukuosenas jai tenka tvirtinti ir formuoti naudojant specialias gumutes, kurios puikiai fiksuoja suformuotus plaukus.

Kostiumams – taip pat griežti apribojimai

Pasitelkti savo fantaziją turėjo ir dalyvių kostiumus sukūrusi Olga Filatova-Kontrimienė. Dizainerė juokėsi, kad ne kiekvieną dieną sulauki pasiūlymo hidrokostiumą paversti sceniniu drabužiu.

„Pirmosios su tuo kilusios asociacijos buvo žuviukas Nemok, žmogus Amfibija ir Vilijos Matačiūnaitės „eurovizinis“ kostiumas. Mat daug kas diskutavo apie tai, kad jis būtų tobulas povandeniniame pasaulyje“, – savo įkvėpimo šaltinius vardijo O. Filatova-Kontrimienė.

Dizainerei taip pat teko ieškoti kompromisų, kaip paprastą hidrokostiumą padaryti efektingu sceniniu drabužiu, kuris būtų originalus, įdomus, bet neerzintų delfinariumo gyventojų.

„Apribojimų kuriant hidrokostiumus šiam projektui buvo labai daug, niekas negalėjo atplyšti nuo kostiumo, nukristi. Nes didžioji dalis pasirodymo vyksta vandenyje. Kostiumai turėjo būti saugūs, be aštrių detalių, sagų ir papuošimų, nes kažkokios detalės gali ne tik sužeisiti delfiną, bet ir jį suerzinti. Jie per daug metų jau yra pripratę prie tam tikrų formų, paprastų hidrokostiumų, kuriuos vilki treneriai. Todėl buvo rizika, kad keistesnių formų dalyvių kostiumų delfinas galėjo nepriimti“, – paaiškino dizainerė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)