Kauno kilusi 25 metų mergina yra profesionali anglų kalbos mokytoja. Jos giminėje kone visi mokytojai. Dirbdama šį darbą, ji aplankė nemažai šalių, daug keliavo, dalyvavo įvairiuose projektuose ir programose. Kol galiausiai pakliuvo į kriminalinę istoriją.

Sukrečiančią patirtį mergina išgyveno vienoje egzotiškiausių Pietų Amerikos šalių – Peru. Lietuvė užsidirbti neplanavo, norėjo pamatyti daugiau pasaulio, todėl vaikus sutiko mokyti kaip savanorė, be atlygio. Už tai buvo apgyvendinta turtingiausios šeimos namuose Ikitoso miestelyje. „Namas su baseinu, teniso kortais, tarnai, auklės, ko tik nori... – „Emigrantų“ laidoje pasakos Erika. – Toks prabangus gyvenimas tęsėsi vos du mėnesius.“

Lietuvė pasakoja, kad išvakarėse ji su kita tarnaite per televizorių pamačiusios, jog policija šturmuoja vieną iš tai šeimai priklausančių prekybos centrų. Tuo metu abu šeimininkai buvo išvykę, tad netrukus paskambino ir ėmė raminti darbuotojus, kad nėra ko nerimauti, advokatai viską sutvarkys. Erika nuėjo ramiai miegoti. „Kitą rytą anksti mane žadina: kelkis, Erika, dėkis daiktus, gal dar spėsi pabėgti, kol policija neatvažiavo. Nespėjau.“ – prisimena lietuvė. Tarnai bandė priešintis ir policijos į namus neįleido. Lietuvė dar labiau persigando, bijojo, kad neprasidėtų susišaudymas. Pagaliau įsiveržę 12 ar 13 policijos pareigūnų visus suėmė.

Ne viską, ką kalbėjo policininkai, lietuvė supratusi, tik buvo aišku, kad visų šeimos namuose dirbančių žmonių klausinėjo, iš kur jie žino, kad šeima užsiima narkotikų prekyba. Lietuvė pasakoja, kad policija visoje Pietų Amerikoje garsėja korumpuotumu, tad nenuostabu, kad jie aiškiai pasakė: jei ji nori išeiti, turi sumokėti 300 dolerių. Laimė, Eriką išvadavo mokykla ir vienas mokinės tėvas advokatas.

Šiandien „Emigrantų“ komanda Eriką kalbino Ispanijoje, Barselonoje. Kurį laiką pagyvenusi Barselonoje, nuolat keliaujanti emigrantė ir vėl sugalvojo kelti sparnus. Šį kartą netoli – pasiliks toje pačioje šalyje, tik kitoje jos pusėje. Su Lietuva savo gyvenimo mergina kol kas nesieja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)