Žirgas Žapulu
Jappeloup

2013-03-26 17:00 „Forum Cinemas Vingis”, didžioji salė

Tik kovo 13 d. į Prancūzijos ir Belgijos kino teatrus išjojęs dramatiškas sportinis epas apie neįtikėtiną prancūzų raitelio Pierre'o Durand pergalę žirgų konkūrų (šuolių per kliūtis varžybose) 1988 m. Seulo Olimpinėse žaidynėse. Aukso medalį iškovojusio nugalėtojo brolienės Karine Devilder parašytą biografinę knygą adaptavo ir scenarijų parengė populiarusis aktorius ir 20 metų jojimo treniruotęs lankęs aistringas raitelis Guillaume'as Canet ("Linksmų šv. Kalėdų!", "Paskutinė naktis", "Paplūdimys", "Niekam nesakyk", "Vidokas"), kuris be profesionalių dublerių filmavosi net sudėtingiausiose šuolių per kliūtis scenose ir po to įsigijo žirgą dalyvavimui profesionaliose varžybose. Išgarsėjusį žirgą Žapelu filmo sportiniuose momentuose vaidina du profesionalūs žirgai (22-ejų metų Sympatico ir kiek jaunesnis Incello), o dar 5 skirtingi žirgai buvo filmuojami kituose epizoduose.

Daugiau nei medus
More Than Honey

2013-03-26 17:15 „Forum Cinemas Vingis”, 6 salė

Gyvenimas be bičių sunkiai įmanomas. Visi smaguriaujame, valgome ir gydomės medumi, bet neįsivaizduojame, kokias katastrofas patiria ir su kokiais sunkumais susiduria bitės, kurias šiuolaikinėmis technologijomis aprūpintos kameros stebi lyg per padidinimo stiklą. Daugelyje pasaulio šalių dūzgęs dokumentinis filmas užpildo žinių spragas. Bavarijos regiono kino prizas už svarbiausią metų dokumentinį filmą. Santa Barbaros kino festivalio apdovanojimas už geriausią dokumentinį filmą. Pats sėkmingiausias Šveicarijos filmas 2012 metais (daugiau nei 100 tūkst. parduotų bilietų). Šis kūrinys paskatino Prancūzijos žemės ūkio ministrą Stephane'ą Le Follą imtis atsakingų veiksmų bitininkystės industrijos šalyje išsaugojimui.

Rokeris
Rocker

2013-03-26 19:00 „Forum Cinemas Vingis”, 9 salė
Dalyvauja režisierius ir scenarijaus autorius Marian Crisan

Prieš dvejus metus rumunų režisierius Marianas Crisanas dalyvavo konkursinėje programoje "Nauja Europa - nauji vardai" su ironiška drama "Rytoj" (Morgen) apie žmogiškus nesusikalbėjimus, nelegalią emigraciją ir futbolą. Dabar jis grįžta su stipria drama apie pasiaukojantį tėvo rūpestį į narkotikų liūną puolusiu sūnumi alternatyvios roko muzikos fone. 2012 m. San Sebastjano kino festivalio konkursinėje programoje "Nauji režisieriai" dalyvavusiame filme fenomenaliu vaidmeniu išsiskiria teatre dažniausiai pasirodantis ir pirmą kartą prieš kameras atsiskleidęs aktorius Danas Chioreanas, kuris įkvėpimo sėmėsi klausydamas dainų ”Touch Too Much” (AC/DC), "Run to the Hills” (Iron Maiden), “Child in Time” (Deep Purple), “Mama, I'm Coming Home” (Ozzy Osbourne) ir “Valuri” (Iris). Pulsuojantis rokas, griūnančios šeimos santykiai, rumuniškas minimalizmas ir aukščiausio lygio vaidyba.

Žvilgsnis į Čarlzo Svono III-ojo gyvenimą
A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III

2013-03-26 19:30 „Forum Cinemas Vingis”, 6 salė

"Oskaro" premijai už scenarijų Weso Andersono filmui "Mėnesienos karalystė" nominuotas Romanas Coppola subrendo siurealiai meilės, paleistuvystės ir neištikimybės fantazijai. Donžuanas Charlie Sheenas kolekcionuoja geidžiamiausias moteris, važinėja antikvariniu automobiliu ir klausosi vintažinės muzikos. Saulėta Kalifornija, ryškios spalvos, žaismingas montažas, vesternų, miuziklų ir komiksų mišrainė, daug gerbiamų aktorių (Billas Murray'us, Patricia Arquette, Jasonas Schwartzmannas) ir išradingiausias kūrybinės grupės prisistatymas filmo finaliniuose momentuose.

Po gegužės sukilimo
Après mai / Something in the Air

2013-03-26 21:30 „Forum Cinemas Vingis”, 10 salė

Kaip atrodė Paryžius 1968 m. gegužės mėnesį? Kas vyko Prancūzijoje per sekančius trejus metus? Ko siekė politiškai aktyvūs jauni žmonės? Režisierius Olivier Assayasas ("Karlosas Šakalas") stulbinančiai užčiuopia maištaujančių studentų laikmečio atmosferą, kuri tvyro ore. Jis pats dalyvavo reikšmingų įvykių sukūryje ir autobiografinius prisiminimus surašė į scenarijų, kurį geriausiu pripažino Michaelo Manno žiuri komisija 2012 m. Venecijos kino festivalyje. Masinės kautynės su policijos pareigūnais, grafiti protestai, romantiškos trintys, lemtingi išsiskyrimai ir pabėgimas vasarai į Italiją. Visi pagrindiniai filmo aktoriai yra nežinomi debiutantai, išskyrus pernai "Kino pavasaryje" rodytoje romantinėje dramoje "Sudie, pirmoji meile" sužibėjusią Lolą Creton.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją